1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Çalımbay 3 puan istiyor

Ankaraspor, Turkcell Süper Ligi'nin 15. haftasında cumartesi günü kendi sahasında oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

ASKİ Spor Tesisleri'nde yapılan idmanda Teknik Direktör Rıza Çalımbay, futbolcularıyla birlikte top oynadı. Çalımbay, idmanda Musa, Hürriyet ve Jaba ile yakından ilgilendi. Almanya'da tedavi olduktan sonra Türkiye'ye dönen Brezilyalı oyuncu Wederson da sahaya çıkarak bir süre takım arkadaşlarıyla görüştü.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, antrenman öncesi yaptığı açıklamada, yükselişe geçmek için en kısa zamanda galibiyete ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Bizim için Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer bir takımın olması farketmez. Bizim galibiyete ihtiyacımız var. Bunu da bir an önce almamız gerekiyor. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Galatasaray maçında galip gelmek için oynayacağız. Beraberliğe oynamak gibi bir düşüncemiz yok. Takımıma güveniyorum. İyi oyunumuzu sahaya yansıtır ve pozisyonları da değerlendirebilersek, Galatasaray maçını kazanabiliriz" diye konuştu.

Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye mağlup olmasının kendilerini etkilemeyeceğini ifade eden Çalımbay, "Galatasaray'ın hedefine ulaşması için her maçtan galibiyetle ayrılması gerekiyor. Bu maç öyle bir maç Galatasaray'ın bize mağlup olmasıyla ligde bir kopma olacağını düşünmüyorum. 3 puanlı bir sistemde kesinlikle kopmalar olmaz. Bunun için çok erken" dedi.

Başarılı orta saha oyuncusu Murat Erdoğan, Galatasaray maçının kötü gidişatlarını durdurmak için çok önemli olduğunu belirterek, bu maç bizim için de Galatsaray için de çok önemli. Galatasaray, Fenerbahçe'ye yenilerek büyük bir yara aldı. Ortada iki takım için de altın değerinde bir 3 puan var. Ama bu 3 puan bizim için daha önemli. Galatasaray maçına 3 puan parolasıyla çıkacağız" dedi.

Tecrübeli defans oyuncusu Savaş Bahadır ise iki ekibin de son haftalarda başarısız sonuçlar aldığına dikkat çekerek, "Galatasaray maçında 3 puan alıp düzlüğe çıkmak istiyoruz. Galatasaray-Fenerbahçe mağlubiyetiyle şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı. Ama biz de çok yara aldık. İki yaralı aslanın mücadelesinden biz galip ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

Golcü oyuncu Ersan Martin de, Galatasaray'ın Fenerbahçe maçından sonra kendilerini yenmek isteyeceklerini belirterek, "Biz Galatasaray maçını çıkış maçı olarak görüyoruz. Zor bir maç olacak. Ama 3 puanı biz almak istiyoruz. Sakatlığımı ve şanssızlıklarımı atlattım. Galatasaray maçı ile gollerime başlamak istiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 14:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?