5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ekmek müzesine 'öküz' aranıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, fabrikada ekmek müzesi kurduklarını belirterek, herşeyin tamamlandığını ancak öküz aradıklarını söyledi. 

İlkbahar, halk ekmek fabrikası olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, fabrikanın içine ekmek müzesi yaptıklarını söyledi. Müzede geçmişten günümüze ekmek malzemelerinin olduğunu hatırlatan İlkbahar, en kısa zamanda öküzü de müzeye dahil edeceklerini ifade etti. İlkbahar, dünden bugüne ekmeğin nasıl geldiği hakkında vatandaşlara bir müze sunduklarını belirterek, Ankaralılar'ın müzeyi fabrikanın içinde görmeleri için gezmelerini istedi. İlkbahar, müzenin içinde çok eski malzemeler bulunduğunu dile getirerek şunları söyledi: 

"Geçmişten günümüze dedelerimizin o nasırlı elleriyle kullandıkları malzemeleri müzemizde sergiledik. Karabasandan başlayıp geçirdiği bütün evreleri kullanılan aletlerle anlatmaya çalışacağız. Bu sahadaki teknolojinin hangi aşamadan geçtiğini ziyaretçilerimiz gördüğünde anlamış olacak. Bu aletler içerisinde 200 yıllık aletler bile var. Bu müzeyi yaparken geçmişimize bir saygı ve hangi fedekarlıktan geçtiklerini düşünerek tasarladık". 

Lüks lokantalarda bazı parçaların dekor olarak kullanılmasının yeterli olmadığını savunan İlkbahar, "Bir müzenin olmaması sadece lüks lokantalarda bazı parçaların dekor olarak kullanılmamasının yeterli olmadığını gördük. Bu müzede karabasan, kağnı, dirgen, yaba, ve bir çok eski malzemeleri sergiledik" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 11:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?