1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İncirlik Yürüyüşü öncesi Kızılay eylemi

ABD'nin Irak'ı işgalini protesto eden sivil toplum kuruluşları tarafından yapılacak olan "İncirlik Yürüyüşü" öncesi bir basın açıklaması yapıldı. Kızılay Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan ÇHD, Partizan, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Haklar ve Özgürlükler Cephesi gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları yanlısı grup, "İncirlik üssü kapatılsın" yazılı bir pankart açtı.

Grup, "Irak halkı yalnız değildir", "İşgalci ABD Ortadoğu'dan defol" gibi sloganlar attı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, işgal ortaklığının politik ve askeri olarak somutlaştığı noktanın İncirlik Üssü olduğuna dikkat çekilerek, "ABD Irak'taki işgalini pekiştirmek, Irak halkına baskılarını artırmak, Irak direnişini katliamlarla daha rahat boğabilmek için işbirlikçisi olan ülkelerdeki üslerini artırmaya çalışmaktadır" denildi.

Türkiye genelinde yapılacak olan İncirlik Üssü'nü ve ABD'yi protesto yürüyüşünün, Ankara'daki devrimci-demokrat kurumlar olarak desteklendiği ifade edilerek, tüm Türkiye'de 20 Ağustos'ta saat 13.00'te basın açıklamaları yapılacağı ve yürüyüşün ise 26, 27, 28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceği kaydedildi. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 14:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?