1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ukraynalı Olha İslam'ı seçti

Ukraynalı Olha Skakhok, İslam dinini seçerek Müslüman oldu. Oya adını alan Skakhok, Müslümanlığı seçtiği için mutlu olduğunu söyledi. Ukrayna'dan gelen ve yaklaşık 1 yıldır Türkiye'de yaşayan Olha Skakhok (23), Etimesgut Müftülüğü'ne başvurarak Müslüman olmak istediğini söyledi.

Türkiye'de Rusça ve İngilizce tercümanlık yapan Olha Skakhok, Müslüman olarak Oya adını aldı. Oya ismini, Olha'ya daha yakın olduğu için seçtiğini belirten Olha, kimsenin baskısı altında kalmadan Müslümanlığı seçtiğini kaydetti.

Bugüne kadar hiçbir dine mensup olmadan yaşadığını ifade eden Skakhok, İslamiyeti tanıdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi. Ailesinin kendisine karşı çıkmadığını ifade eden Skakhok, "Allah birdir, en çok bundan etkilendim. Bu dünyada zengin fakir var ama Allah'ın huzurunda hepsi birdir. İslam'ın şartlarından bir tanesi namaz kılmaktır. Namaz kıldığı zaman zengin ve fakir hepsi yan yana oturur. Bunda bir ayrımcılık yoktur. Yani bütün insanların Allah katında eşit olduğunu gösterir. En çok ondan etkilendim. Eşit olma, yardımlaşma, aile birliği, bunların hepsi beni çok etkileyen değerler. Oruç tutmayı çok istiyorum. Müslümanlığı İngilizce yazılmış kitaplardan öğrendim."

Etimesgut Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ise Skakhok'a, Müslümanlıkla ilgili İngilizce bir kitap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 16:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SALİHA IP: 85.98.59.xxx Tarih : 10.08.2005 12:05:11
ALLAHIN HİDAYETİNE ERENLERDEN OLMUŞ NE GÜZEL