27
Nisan
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Engeli 'engel' olmadı

ENGELİ 'ENGEL' OLMADI

Eskişehir'de doğuştan iki kolu olmayan engelli Sümeyye Boyacı'nın (11) yaptığı ebru sergisi büyük ilgi gördü.

Taşbaşı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen sergide öğretmen Didem Üstün'den bir süredir kurs gören Sergül Kekeç, Aynur Atalay, Hatice Karabağlı, İlknur Atasever, Esra Kılınç, Tuğçe Müge Sakarya, Sümeyye Boyacı ve Cemre Brutscher'in yaptığı ebru eserler sanatseverlerle buluştu.

Sergide konuşan Sümeyye'nin babası İsmail Boyacı, Sümeyye'nin öğretmeni ile çok iyi anlaştığını belirterek, "Sümeyye öğretmenleri ile çok iyi anlaştığı için şu ana kadar bir sorun yaşamadık. Sergide Sümeyye'nin yaklaşık 8 ay çalışma sonucunda hocasının beğendiği 5 eseri sergiye çıktı. Sümeyye ebru sanatınla uğraşmaya başladıktan sonra çok neşeli ve girişken bir kız oldu'' dedi.

Sümeyye'nin öğretmeni Amine Aygistova ise, serginin Sümeyye adına değil, tüm arkadaşlarının sergisi olduğunu vurgulayarak, "Sümeyye yaklaşık 1 yıl eğitim aldıktan bu sanatla ilgili olan bir sanatçı kadar başarılı oldu. Üstelik bu serginin Eskişehir'de kalmaması için elimizden geleni yapacağız. Sümeyye kendiyle barışık bir çocuk, engelli olarak görmüyorum. Bana göre Sümeyye çok akıllı ve çok özel bir çocuk, ayrıca Sümeyye çocuk masallarının anlatıldığı kitabının da kapak resmini yaptı'' diye konuştu.

Sergiyi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan de gezdi. Küçük Sümeyye daha sonra, yazdığı ve kapak resmini çizdiği kitabını Büyükşerşen'e hediye etti.

ENGELİ 'ENGEL' OLMADI
ENGELİ 'ENGEL' OLMADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 14:48:01
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 17:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?