5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Şırnak gazisi göreve hazır

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1996 yılında 4 askerin şehit verildiği operasyon dönüşü mayına basarak sağ ayağını kaybeden gazi Ali Yavuz, teröristlerle gerekirse protezli ayağıyla tekrar mücadele edeceğini söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanlığı'nı da yürüten gazi Ali Yavuz, gerektiğinde protez bacağıyla askere tekrar gitmeye hazır olduğunu söyledi. Şırnak'ta gazi olan Ali Yavuz, 29 Eylül 1996 yılında vatani görevini yaparken 4 askerin şehit olduğu operasyon sonrası mayına basarak sağ ayağını kaybettiğini söyledi.

Teröristlerin haince kurduğu mayın tuzakları yüzünden birçok askerin şehit olduğunu belirten Yavuz, "Mayın nedeniyle benim gibi birçok askerimiz gazi olmaktadır. Karşımıza çıkmaya korkan hainler, haince planlar yaparak bizi yıldıramayacaklardır. Dün yine Diyabakır, Lice'de operasyona giden askeri araca kurulan mayın tuzağı sonucu 9 askerimizi şehit verdik. Hakkari'de de bir askerimiz şehit olmuştur. Bu şehitlerimizin ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Askerlerimizin nasıl şehit olduklarını bilmekteyim" dedi.

"PROTEZ BACAĞIMLA TERÖRİSTLERLE MÜCADELE EDERİM"

Her şehit haberiyle yüreğine ateş düştüğünü ifade eden Yavuz, "Ben de mayından gazi olduğum için askerlerimizin nasıl şehit olduklarını tahmin edebiliyorum. Bu hainler böyle yaparak bizi yıldıramayacak. Güvenlik güçleriyle birlik ve beraberliğimizi koruyarak terörle mücadelemize devam etmeliyiz. Dün 9 askerimizin mayın patlaması sonucu şehit olduğunu duyduktan sonra mayına basıp gazi olan biri olarak çok etkilendim. Şehitlerimizin ailelerine nasıl haber verildiğini ve yaşananları tahmin edebiliyorum. Ben mayına basarak ayağımı kaybettim ve protez kullanıyorum. Bu hainlere karşı yılmadan mücadele etmeliyiz. Protez bacağımla tekrar bu hainlere karşı görev yapmaya hazırım. Mayına bastığı için birçok arkadaşımız protez kullanmaktadır. Onların da benim gibi düşündüklerine inanıyorum. Şehitlerimizin ve gazi arkadaşlarımızın yüzde 60'a yakınının sebebi mayındır. Bu hainler bizimle göğüs göğüse çarpışamadıklarından dolayı mayın kullanıyorlar. Bizleri yıldıramayacaklar" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 17:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?