18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELÇUKLU - KONYA

Belediyeden örnek davranış

Selçuklu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, geçmiş tarihli gazete dergiler ile bürolardan toplanan atık kağıtları Tema’ya bağışladı.

Tema Vakfı tarafından başlatılan kağıt toplama kampanyasına Selçuklu Belediyesi'nden destek geldi. Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, ağaç dikmeye yönelik tüm kampanyalara olduğu gibi kağıt toplama kampanyasına da destek olduklarını söyledi. Başkan Esen, tüm Konyalıları bu kampanyaya destek vermeye davet etti.

Selçuklu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, geçmiş tarihli gazete dergi ve atık kağıtları Tema’ya bağışladı. Erozyon, çölleşme ve verimli toprakların yok edilmesinin neden olduğu sosyal ve ekonomik olumsuzlukları ülkenin en önemli sorunları arasında gösterilebileceğini belirten Başkan Esen, “Ağaç dikmek kadar önemli olan, ağaçları korumaktır. Yeşile olan özlem yerel yönetimler, mülki idare ve gönüllü kuruluşlarla birlikte giderebilir” dedi.

Başkan Esen konuşmasında, Selçuklu Belediyesi'nin ağaçlandırma ve çevre çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiğini hatırlatarak “Tema’nın kağıt toplama kampanyasına gönülden destek oluyoruz. Evimizde, işyerinde, okulda, büroda kullanılmış kağıtların çöpe gitmemesi ve atık kağıtların çöp olmadığı alışkanlığını sağlamak ve yaşantımızın her alanına giren kağıtların geri dönüşümü konusunda toplumun her bireyinin bilinçlendirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Tema Vakfı’ndan yapılan açıklamada Kağıt Toplama Kampanyasına katılanların ve toplanan her 20 ton ve üzeri kağıt altın destekçiler, 10-15 ton kağıt gümüş destekçiler, 5-10 ton arası kağıt bronz destekçiler listesinde yer alacağı belirtildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:59:31
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 12:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?