22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Silleliler pilav gününde buluştu

Geleneksel 8. Sille Günü, düzenlenen şenlikle kutlandı. Sille Barajı'nda bu yıl 8.'si düzenlenen Sille Günü, katılımcılara yöresel düğün pilavı ikramı ile başladı.

Sille Barana'sının seslendirdiği şarkılarla devam eden şenlikte konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Sille'nin tarihi bakımdan korunması gereken yerler arasında geldiğini belirterek, "Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa bir çalışma başlattık. Bakanlık burada bulunan 10 tarihi binanın restorasyonunu hibe ederek yapacak. Biz de Silleli vatandaşlarımıza evlerine sahip çıkmalarını ve restore etmelerini söylüyoruz. Burası Konya tarihinde önemli bir yer tutuyor ve korunması için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen 1931-33 yılları arasında Belediye Meclisi encümen azalığı yapan 92 yaşındaki Aliye Erlet, o günlerde yaşadıklarını ve Sille'nin o zamanki durumunu anlattı. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, CHP Konya Milletvekilleri Atilla Kart ve Nezir Büyükcengiz, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü ile çok sayıda davetlinin katıldığı şenlikte, Sille için emek veren protokol üyelerine plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 23:07:59
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 12:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?