5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

50 aileye gebe düve

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karacaören Köyünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 50 aileye 300 Baş Holstein Irkı Gebe düve dağıtıldı.

Gebe düve dağıtımına; Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Acıgöl Kaymakamı Murat Demirci, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, TKDK İl Koordinatörü Murat Asıltürk, Acıgöl Belediye Başkanı İsmail Çavuşoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, 2004 yılında kurulan Karacaören Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 2011 yılında bakanlığın yatırım programına alındığını hatırlatarak "300 adet gebe düveleri üreticilerimize teslimini yapmaktayız. Üreticilerimizden isteğimiz bu hayvanlara iyi bakmaları, belirtilen standartlarda bakımını yapmaları ve beklenen verimi almaları" dedi.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli teknik personeller tarafından hayvanların bölgeye nakli ve adaptasyonu, bakım ve besleme yöntemleri hakkında çiftçilere teknik bilgi verildi.

Konuşmaların ardından gebe düveler kulak küpelerine bakılarak, ultrason yöntemiyle gebelik muayenesi yapılıp üreticilere teslim edildi. 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2013 Çarşamba 18:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?