6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

7.Kapadokya Ürgüp Karikatür yarışması

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kapadokya Ürgüp Karikatür Yarışması'nın bu yılki konusu 'AB ve Askıdaki Türkiye' olarak açıklandı.
Bu yıl 7.'si düzenlenecek olan Kapadokya Ürgüp Karikatür Yarışması hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, her yıl farklı bir konuda gerçekleştirdikleri yarışmada güncel bir konu olması nedeniyle bu yıl Türkiye AB ilişkilerini çizgilere yansıtmayı hedeflediklerini söyledi.
Ürgüp Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan 'AB ve Askıdaki Türkiye' konulu karikatür yarışmasına başvuruların 31 Mayıs 2007 tarihine kadar Ürgüp Belediye Başkanlığı'na yapılabileceğini belirten Ödemiş, yarışma sonuçlarının 15 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacağını kaydetti.
Yarışmaya katılan eserlerin, Yazar Doğan Hızlan, Yazar Demirtaş Ceyhun, Karikatüristler Turhan Selçuk, İbrahim Ersaraç, Aziz Yavuzdoğan, Erdoğan Bozok, Muhittin Köroğlu, Mahmut Karatoprak, Bülent Okutan ve kendisinden oluşan jüri üyelerinin Haziran ayı içerinde İstanbul Gazeteciler Cemiyeti'nde biraraya gelerek değerlendirileceğini ve değerlendirme sonucunda dereceye giren eser sahiplerine çeşitli ödüller verileceğini ifade eden Belediye Başkanı Ödemiş, yarışmada birinci olan eser sahibine bin 500, ikinciye bin ve üçüncüye de 750 Amerikan Doları para ödülü verileceğini ifade etti.
Yarışmayı önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası düzeyde yapmak istediklerini vurgulayan Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, "Türk karikatürünün usta ismi Semih Balcıoğlu ile birlikte Ürgüp Belediyesi olarak başlattığımız yarışmamız 7 yaşına girdi. Türkiye genelinde önemli bir yere geldi. Biz bu noktadan sonra bu yarışmayı uluslararası seviyeye çekmek istiyoruz. Bunun için de Kültür ve Turizm Bakanlığımız'ın katkı ve desteğini bekliyoruz" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 10:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?