3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Avanos meslek yüksekokulu açıldı

AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILDI

Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı Avanos Meslek Yüksekokulu törenle hizmete açıldı.

Avanos Meslek Yüksekokulu'nun açılış törenine Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut, öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, belediyeleri tarafından Nevşehir Üniversitesi'ne tahsis edilen binanın daha önce otel olarak yapımına başlandığını ve yapımının ardından uzun süre atıl bir vaziyette kaldıktan sonra Avanos ilçe halkına İş Geliştirme Merkezi olarak hizmet verdiğini hatırlattı. İlçelerinde Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı bir yüksekokulun açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Körükçü, burada eğitim görecek olan öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarının karşılanması için de çeşitli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, binanın Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı Avanos Meslek Yüksekokulu'na dönüştürülmesi sırasında gösterdiği katkılardan dolayı Belediye Başkanı Mustafa Körükçü ve Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman'a teşekkür etti. Nevşehir Üniversitesi’nin yeni kurulan fakülte ve yüksekokullarla hızla büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Prof. Dr. Kılıç, önümüzdeki dönemde il merkezinin yanı sıra ilçelerde yeni fakülte ve meslek yüksekokullarının açılacağını kaydetti.

Avanos İlçe Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ise, yıllardan beri turizm ile adını duyurmayı başaran ilçelerinin artık eğitimde de adından söz ettirir hale geldiğini söyledi. İlçelerinde bulunan öğrenci yurtlarının yanı sıra açılan meslek yüksekokulunun kente önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Duman, Avanos Kaymakamlığı ve Avanos Belediyesi tarafından meslek lisesi öğrencilerine burs olanağı sağlayarak mesleki eğitimi teşvik edeceklerini açıkladı.

Konuşmaların ardından Avanos Meslek Yüksekokulu'nun açılış kurdelesi Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ve Belediye Başkanı Mustafa Körükçü tarafından kesildi.

AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILDI
AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 10:00:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 10:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?