4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Basketbol aday hakem kursu sonlandı

Türkiye Basketbol Federasyonu, Basketbol İl Temsilciliği ve Gençlik Spor il Müdürlüğü tarafından Nevşehir’de düzenlenen ‘Basketbol Aday Saha Hakemi’ kursu sona erdi.

11 - 15 Kasım 2008 tarihlerinde Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Basketbol Aday Saha Hakemi kursuna 50 kursiyer katıldı.

Söz konusu kursa katılımın yüksek oluşundan son derece memnun olduklarını belirten Basketbol İl Temsilcisi Efkan Arslan, kurs sonunda başarılı olan ve saha hakemliğine başlayacak olan aday hakemlerle Nevşehir'in basketbol branşında ihtiyaç duyduğu hakem sıkıntısının da giderilmiş olunacağını belirtti.

Kursa katılan kursiyerlere hakem mekaniği, fauller, ihlaller, saha teknik teçhizatı, hakem işaretleri ve oyun kuralları gibi konularda FİBA Basketbol Hakemi Fatih Söylemezoğlu ile Basketbol A Klasmanı Teknik Komiseri Nazmi Değirmenci'nin bilgiler verdiğini belirten İl Temsilcisi Efkan Arslan, "Kursa katılımın yüksek oluşu bizleri çok memnun etti. Çünkü bu kursun ardından başarılı olanlar hakemliğe başlayacak. Arkadaşlarımızla birlikte bir süredir ihtiyaç duyulan basketbol hakemi konusunda da büyük bir rahatlama yaşayacağız. Kursun düzenlenmesinde bize desteklerini esirgemeyen Gençlik Spor İl Müdür Vekili Nafiz Köksal' a da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 11:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?