4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Bayram tatilinin gözdesi; Kapadokya

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da bulunan butik otellere bayram tatili için yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri ve yeraltı kentleri ile her yıl yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, butik otellerin sayısı da her gün artıyor.

Özellikle Avanos ve Ürgüp gibi ilçelerin yanı sıra peribacalarının yoğun olarak bulunduğu Göreme ve Uçhisar beldesinde bulunan butik oteller, yabancı turistlerin yanı sıra yerli tatilcilerin de gözdesi haline geldi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bölgedeki butik otellerde doluluk oranı yüzde 80 seviyesine ulaştı. Bölgenin dokusuna uygun olarak peribacaları arasında kayadan oyma odalardan oluşan butik otellerde konaklamanın bedeli ise kişi başı 150 ila 800 euro arasında değişebiliyor.

Kurban Bayramı tatilinde bölgede yerli turist yoğunluğu yaşanacağını belirten Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, son yıllarda bölgede çekilen televizyon dizileri ve tanıtım reklamları sayesinde gelen yerli turist sayısında ciddi bir artış yaşandığını kaydetti.

Tok, "5-6 sene öncesine kadar bölgeye gelen turist sayısında yabancıların önemli bir üstünlüğü vardı. Buna karşın gerek bölgede çekilen dizi filmler gerekse de tanıtım kampanyaları sayesinde yerli turistlerde büyük bir Kapadokya merakı uyanmaya başladı. Özellikle uzun tatil dönemlerinde yaşanan bu yerli turist yoğunluğunun Kurban Bayramı'nda da sürmesini bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 11:35:34
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 11:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?