4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Devlet hastanesi 2010'da hizmette

NEVŞEHİR YENİ DEVLET HASTANESİ 2010 YILINDA HİZMETE GİRECEK

Nevşehir Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile yaptırdığı 324 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesi modern manada en etkin sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için dizayn edilmiş mimarisi ile dikkat çekiyor.

Acil iniş ve kalkış yapabilecek düzeyde helikopter pisti, 190 kişilik konferans salonu, 364 araçlık otoparkı, 12 asansör, 8 yangın merdiveni ve 8 de ameliyathanenin yanı sıra, 150'si tek ve 150'si de çift kişilikli hasta tedavi odalarının yer alacağı Nevşehir Devlet Hastanelerinin tüm yataklı tedavi odalarında duş kabin sistemi yer alacak.

 Nevşehir Belediyesi'nin 45 bin metrekarelik Karayolları 67. Yol Şube Şefliği arazisi karşılığında TOKİ tarafından yapımı devam eden 324 yatak kapasiteli Nevşehir Devlet Hastanesi, verilecek hizmet standartlarının Avrupa standartlarında oluşu ile de dikkatleri daha şimdiden üzerine toplamaya başladı. Nevşehir Devlet Hastanesi toplam 13 ayrı bloktan oluşacak. Bloklar arası geçişlerin oldukça rahat bir şekilde sağlanacağı hastanede Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Nöroloji, Dahiliye, Plastik Cerrahi, Kardiyoloji, Kalp-Damar Cerrahisi, Üroloji,FTR-Ortopedi, KBB, Göz, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Cildiye, Diyet, Diş, Ruh Sağlığı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Acil Servis hizmetleri olmak üzere toplam 19 alanda poliklinik hizmeti, toplam 75 muayene odasında gerçekleştirilecek.

Hastanede 220 adet tek ve çift kişilikli normal yataklı tedavi odalarına ilave olarak Dahili ve Cerrahi Yoğum Bakım Ünitesi olarak iki ayrı yoğun bakım ünitesinin yanı sıra, Yanık Bölümü, Hemodiyaliz Bölümü, Acil Müşahade, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mahkum Hasta üniteleri de yer alacak. Bu bölümlerde de toplam 104 yatak yer alacak. Yataklı tedavi hizmetlerinin uygulanacağı bu odaların tamamında duş kabin de bulunacak.

24 saat süre ile sıcak suyun bulunacağı sağlık hizmetlerinin sunulacağı Nevşehir Devlet Hastanesi'nde engelli vatandaşların da sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanması için her türlü imkan sağlanacak. Engellilere ait engelli asansörü ve balabo ve WC'de bulunacak. Sağlık hizmeti sunan hekimlere yönelik olarak da 75 doktor odasının yer alacağı Nevşehir Devlet Hastanesi'nde bütün lavabolar ve pisuvarlar fotoselli olarak planlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 10:49:00
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 11:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.98.xxx Tarih : 8.10.2009 13:52:59

türkiyede sağlık sektörü  ÇÖKTÜ  ama büyük bina yapılmakla da kurtulunmuyor? vatandaş ek ödemelerle pansuman yapılıyor ? özelleştirinde gitsin..zaten aradığınızda bu değilmiiiiiiiiiii???  NEVŞEHİR.......