3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Dünyanın en ilginç 8. oteli

Kapadokya bölgesinde bulunan Yunak Evleri, mağara odalarıyla dünyanın en ilginç otelleri arasına girmeyi başardı. Listede 8. sırada bulunan otel, Osmanlı tarzındaki dekorasyonuyla da dikkat çekiyor.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde kayalara oyulmuş odalardan oluşan Yunak Evleri, 2006 yılında internetteki en büyük turizm haberleşme sitelerinden olan TripAdvisor tarafından hazırlanan 'Dünyanın En İlginç 10 Oteli' listesinde 8. sırada yer aldı. Listenin birinci sırasında ise Kanada'daki buz otel yer alıyor.

Kayaların içi oyularak yapılan odalar, Osmanlı tarzındaki dekorasyonu ve ilginç dış görüntüsü ile Türkiye'den listeye girmeyi başaran tek otel olan Yunak Evleri, bugüne kadar birçok ünlü misafiri de ağırladı.

Yunak Evleri Genel Müdürü Hüseyin Tiryaki, Kapadokya'nın ilk butik otellerinden birisi olan otellerinin, dünyanın en ilginç otelleri arasına girmeyi başarmasının ardından büyük bir ilgiyle karşılaştığını söyledi. Otel tarihinin 5. ve 6. yüzyıla kadar uzanan 6 mağara evden oluştuğunu ve evlerde 30 odanın bulunduğunu kaydeden Hüseyin Tiryaki, bu ender mağara odalarının yerel dokudan fazla uzaklaşmadan, her biri kendine öz bir tarzda yeniden onarılarak dekore edildiğini ifade etti.

Tiryaki, mağara odaların yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgiyle karşılandığını kaydederek, "Buz Otel, Amazon Ormanları Otel ve Hapishane Otel gibi oteller arasında bizim otelimiz listeye 8. sıradan girmeyi başardı.

Otele ilk açıldığı yıllarda Japon turistler daha fazla ilgi gösteriyordu, sonraki yıllarda ise Amerika ve Avrupa bu zincirin içerisine katılmaya başladı. Son 2 yılda ise Meksika, Brezilya gibi Orta ve Güney Amerika'dan gelen turistler Kapadokya'daki butik otellerin gözde müşterileri olmaya başladı" dedi.

Tiryaki, son olarak Kapadokya'da bulunan bu tarzdaki butik otellerde gecelik konaklama ücretinin 200 ila 500 dolar arasında değiştiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 12:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.113.xxx Tarih : 21.11.2008 13:04:23

CAPPADOCIA'nın kalbi denilince hiç kimse kıskanmasın ÜRGÜP herbir turizm anlayışıyla bir büütndür,insanları yapıcı,üretken,hoşgörülü ve sadık dostlardır.Zaten yabancılarda bölgede gezerek tanışarak gerekli cevabı notu veriyorlar.HARİKALAR DİYARI ÜRGÜP ŞEN OLASIN