3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Halk toplantısı düzenlendi

Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, Nevşehir Belediye Meclisi'nin Uçhisar Belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılarak Nevşehir'e bağlanması yönündeki girişimlerinin sonuçsuz kalacağını söyledi.

Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, düzenlediği halk toplantısında vatandaşlara çalışmaları ve gündemdeki konulara ilişkin bilgiler aktardı. Nevşehir Belediye Meclisi'nin, Uçhisar Belediyesi'nin tüzel kişiliğinin kaldırılarak buranın Nevşehir'e bağlanması için karar aldığını ve bu kararın belde halkı tarafından tedirginlikle karşılandığını söyledi.

Nevşehir Belediye Meclisi'nin Uçhisar'da gerekli imar düzeni ve alt yapı hizmetlerinin yeteri düzeyde olmadığı gerekçesiyle 5393 nolu Belediye Kanunu'nun 11. maddesi uyarınca Uçhisar beldesinin Nevşehir'e bağlanmasını istediğini ve aldığı bu kararı İçişleri Bakanlığı'na göndermeye hazırlandığını belirten Mustafa Zuhal, buna karşı gerekli itirazlarını yapacaklarını açıkladı.

Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 11. Maddesi, 'Meskun sahası, bağlı olduğu il veya ilçe belediyesi ile nüfusu 50 bin ve üzerinde olan bir belediyenin sınırına, 5 bin metreden daha yakın duruma gelen belediye ve köylerin tüzel kişiliği; genel imar düzeni veya temel alt yapı hizmetlerinin gerekli kılması durumunda, Danıştay'ın görüşü alınarak, İçişleri Bakanlığının teklifi üzerine müşterek kararname ile kaldırılarak bu belediyeye katılır. Tüzel kişiliği kaldırılan belediyenin mahalleleri, katıldıkları belediyenin mahalleleri haline gelir diyor ve bu maddeye istinaden Nevşehir Belediye Meclisi Uçhisar Belediyesi'nin kendilerine bağlanması yönünde bir karar aldı. Bu kararını İçişleri Bakanlığı'na gönderecek. Ancak Uçhisar halkı ve biz bu karara karşı çıkıyoruz. Uçhisar'ın bir mahalle olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Nevşehir Belediyesi'nin böyle bir kararı alırken, Uçhisar'da altyapı ve imar çalışmalarının yeterli olmadığı veya kendilerince daha iyi yapılacağı görüşünü savunduğunu ifade eden Mustafa Zuhal, beldelerinde iddia edildiği gibi bir alt yapı ve imar sorunu bulunmadığını vurguladı.

Zuhal, "Çöp toplama hizmetlerimiz belediye tarafından, alt yapı hizmetlerimiz belediye tarafından, itfaiye işlerimiz belediye tarafından ve içme suyu işlerimiz belediye tarafından yürütülüyor. Bu konuda hiç bir eksikliğimiz yok. Nevşehir belediyemiz ise Uçhisar'ı kendilerine bağlamak istemelerinin sebebini, bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar'da temel alt yapı hizmetlerinin, maddi imkanlar ve teknik donanımlar açısından daha iyi durumda olan kendileri tarafından yapılmasının daha iyi olacağı şeklinde açıklıyor. Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendileri Uçhisar Belediyesi yetersiz demiyor. Uçhisar Belediyesi'nden daha iyi yapacağını iddia ediyor. Bunun içerisinde de kanalizasyon, imar planı ve alt yapıdan bahsediyor. Belediye başkanımız bizim alt yapımızı ve imar planımızı bilmediği için böyle bir iddiası var. İller Bankası kesin verilerine göre Uçhisar'ın alt yapısı yüzde 97 oranında tamamlanmıştır, 1978 yılında 64 pafta ile imarı onanmıştır. Nevşehir Belediyemiz ayrıca bizim su ihtiyacımızdan da bahsetmiş ancak bu yıl açtığımız yeni kuyular ile DSİ raporlarına göre beldemizin 2032 yılına kadar su ihtiyacı bulunmamakta. Sizler müsterih olun bizler bunla ilgili gerekli savunmamızı ve itirazımızı yapıyoruz. Sizler bu denli heyecanlı olduktan sonra Uçhisar'a sahip çıktıktan sonra burası bir mahalle olmaktan kurtulacaktır" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 10:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?