5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Kapadokya'ya turist yağacak

KAPADOKYA TURİZMİ

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turist sayısında bu yıl artış yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Vali Osman Aydın yaptığı açıklamada, peribacaları ve kayadan oyma kiliseleri ile birlikte Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin her yıl yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı turist ağırladığını söyledi.

Bölgeye gelen turist sayısını arttırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, turizm sezonu öncesinde bölgedeki işletmecilerin yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen birçok önemli turizm fuarına katıldıklarını hatırlatan Vali Aydın, tanıtım çalışmaları ile birlikte bölgenin ileriki yıllarda çok daha fazla yabancı ve yerli turisti ağırlayabileceğini vurguladı. 10 Nisan 2010 tarihinde açılacak olan yeni turizm sezonu öncesinde gerçekleştirilen rezervasyonların istenilen seviyelerde olduğunu belirten Vali Aydın, "Turistik işletme sahiplerinden aldığımız bilgiye göre şu anda rezervasyon oranları geçtiğimiz yıla oranla çok daha iyi durumda. Bu yıl geçtiğimiz yıla oranla daha iyi bir turizm sezonu geçireceğimizi tahmin ediyoruz. Özellikle yabancı turist sayısında bu yıl ciddi bir artış bekliyoruz." dedi.

Bu arada yeraltı sıcak su kaynakları ile birlikte Türkiye'nin gözde termal merkezlerinden biri haline gelen Kozaklı ilçesinde yeni yapılan tesislerle birlikte yatak kapasitesinin 7 bin'i aştığını ifade eden Vali Osman Aydın, Kozaklı'nın bölge turizmine ciddi katkılar sağladığını vurguladı. Vali Aydın, "Kozaklı ilçemizde yeni yapılan otellerle birlikte yatak sayısı hızla artıyor. Burada gerçekleştirilecek olan çevre düzenleme çalışmaları ile birlikte ilçeye gelen turist sayısı daha da artacak. Bunla birlikte burada Nisan ayı sonunda faaliyete geçecek olan Fizik Tedavi Merkezi ile ilçeye sağlık turizmi kapsamında da çok sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğine inanıyoruz." diye konuştu.

KAPADOKYA TURİZMİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 13:43:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 14:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?