5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Nevşehirli çiftçiler eğitilecek

NEVŞEHİR'DE ÇİFTÇİ EĞİTİM KURSLARI AÇILACAK

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile İş-Kur Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Nevşehir il merkezinin yanı sıra bağlı ilçe ve beldelerde Meyvecilik, Sebzecilik, Bağcılık, Arıcılık, Tarla Bitkileri ve Hayvancılık kursları açılacak.

Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şubesi tarafından Şubat ayında başlatılacak çiftçi eğitim kursları 25'er kursiyerin katılımı gerçekleştirilecek. Düzenlenecek kurslarla toplam 750 çiftçiye eğitim verilecek ve kurslara katılacak üreticilere İş-Kur İl Müdürlüğünce günlük 15 TL ücret ödenecek. Kurslarda İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri emrinde görevli Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimler öğretici olarak görev yapacak.

Açılacak kurslarla ilgili olarak İŞKUR İl Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenlendi. İş-Kur İl Müdürü İlhan Temel, İl Tarım Müdürü Ahmet Şahin, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Tuncay Çiftçi ve kurslarda öğretici olarak görev alacak teknik personelin katıldığı toplantıda, kursiyer seçimi, eğitim planlaması, eğitim metotları, karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

NEVŞEHİR'DE ÇİFTÇİ EĞİTİM KURSLARI AÇILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 11:07:02
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 12:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?