4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Yeni rektör görevine başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Nevşehir Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Filiz Kılıç, yeni görevine başladı.

Yeni kurulan üniversiteler arasında yer alan Nevşehir Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın rektör olarak atanması nedeniyle Nevşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bahçesinde devir teslim töreni düzenlendi.

Törene Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, bir süredir Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü görevini vekaleten yürüten Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Nevşehir Üniversitesi Kurucu Rektörü ve eski Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Prof. Dr. Filiz Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını, Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur yaptı. Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin iki yeni üniversite kurulmasına zemin hazırladığını belirten Prof. Dr. Keleştemur, bunlardan birinin Yozgat Bozok Üniversitesi,
diğerinin ise Nevşehir Üniversitesi olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi'nin, Türkiye'nin çok önemli üniversitelerinden birisi olduğunu ve uluslararası alanda da kendinden saygıyla bahsettiren bir üniversite haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Keleştemur, "Bunun çok önemli iki sebebi vardır. Bunlardan birsi yönetimdir. Geçmiş rektörlerimiz döneminde sürdürülen okul ile iç içe, tarafsız, ilkeli yönetim politikası, Erciyes Üniversitesi'ni Türkiye'nin en huzurlu üniversitelerinden biri olmasını sağlamıştır. Bu huzur ortamında gelişme süreci daha da hızlanmıştır. Üniversitemizin hızlı gelişmesi ve bugünkü konuma ulaşmasının en önemli ikinci sebebi de hayırseverlerin üniversiteye sahip çıkmalarıdır. Türkiye'nin önemli, ciddi ekonomik sorunları var. Türkiye'de yeni açılan üniversitelerin birçoğunun belli bir altyapısı yok. Bu kadar ekonomik sıkıntı içerisinde yeni kurulan üniversitelere hayırseverlerin destek çıkması gerekir. Bunun Nevşehir'de de olabileceğini düşünüyorum. Aksi takdirde üniversite çok hızlı bir gelişme süreci gösteremez. Çünkü ekonomik katkı üniversitelerin gelişmesi için son derece önemli. Nevşehir aslında üniversiteye sahip olmayı hak eden bir şehir. Çünkü burası sosyal, tarihi ve kültürel zenginlikleri açısından Türkiye'nin çok önemli şehirlerinden birisidir" dedi.

Nevşehir Üniversitesi'nin kurucu rektörü olan Prof. Dr. Cengiz Utaş ise son dört yıl içerisinde Nevşehir Üniversitesi'nin kampüs alanında çok sayıda fakülte ve yüksekokul binasının yapımının gerçekleştiğini ve bunda Nevşehir Valisi, Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluşları ile hayırseverlerin büyük katkıları olduğunu vurguladı.

Üniversitelerin gelişmesinin bütün kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkısı ile doğru orantılı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Utaş, "Erciyes Üniversitesi bunun en güzel örneklerinden biri. Yozgat Bozok Üniversitesi de aynı şekilde. Bu üniversitelerde birçok bina hayırseverler tarafından yaptırılmıştır. Nevşehir'de de hayırseverlerimiz var, bunları biliyoruz. Özellikle İstanbul'daki işadamlarıyla görüşülerek üniversiteden desteklerini çekmemeleri sağlanmalı. Bu üniversite gelişmeye çok açık bir üniversite. Diğer yeni açılan üniversitelere göre birkaç adım önde başlıyor aslında bu yarışa. Nevşehir ve özellikle Kapadokya bölgesi gelişime çok müsait. Nispeten diğer bölgelere göre ekonomik gücü daha iyi olan bir il. Dolayısıyla yeni rektörümüzün eliyle daha iyi seviyeye gelecektir" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda daire müdürü ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katıldığı törende konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ise Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'a yeni görevinde başarılar diledi. Nevşehir Üniversitesi'nin, Nevşehir ilinin ve halkının bugüne kadar en büyük projesi olduğunu ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, bütün Nevşehirlilerin öteden beri bu projeyi kucaklayarak her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Vali Hacımustafaoğlu, "Bu kampüs sahasında bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ticaret ve Turizm Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu binaları ve Dirikoç ailesi tarafından yaptırılan iki bina ile birlikte toplam 7 bina; Üniversite Vakfı, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever işadamlarımız tarafından yaptırılmıştır. Belediyemizin, hayırsever işadamlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın büyük maddi katkıları olmuştur. Yeni rektörümüz tanınmış, çalışkan ve girişken bir bilim
insanı. İşi biraz zor ama biz valilik olarak, belediye olarak, sivil toplum kuruluşları olarak kendilerinin başarılı olması için sonuna kadar yanında olacağız. Desteğimiz artarak devam edecek. Çünkü biz yeni kurulan 32 üniversite içerisinde Nevşehir'i en önde görmek istiyoruz. Bunun için çalıştık bugüne kadar, bundan sonra da aynı amaca hizmet edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından devir teslim töreni gerçekleşti. Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü görevini vekaleten yürüten Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, bu görevi Cumhurbaşkanı Gül tarafından atanan Prof. Dr. Filiz Kılıç'a teslim etti. Prof. Dr. Kılıç'a cübbesini Nevşehir Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş giydirdi.

Alkışlar arasında cübbesini giyen Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Bugün bu kürsüde bir Nevşehirli olarak hitap etmenin gururu ve heyecanı içerisindeyim. Doğduğum, sürekli yaşamasam bile hiçbir zaman irtibatı koparmadığım bu topraklara böylesine önemli bir görevle gelmek, benim için mutlulukların en büyüğü. Bilimin ışığında, öğrenci, öğretim üyesi ve halkın birlikte çalıştığı, çağdaş bir üniversite oluşturmak en büyük hedefimiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 14:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?