6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Nevşehir'e modern kültür merkezi

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Nevşehir, modern bir kültür merkezine kavuşuyor. Antalya Side'deki 650 kişilik Aspendos Antik Tiyatrosu'nun kapalı bir örneği olacak kültür merkezi, Türkiye'nin de bu alanda örnek merkezlerinden biri olacak.

Nevşehir Belediyesi'ne ait Hanım Konağı yanındaki yaklaşık bin 800 metrekarelik alan üzerine inşa edilmesi planlanan Nevşehir Kültür Merkezi'nin proje çalışmaları tamamlandı. Proje konusunda Nevşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında, meclis üyeleri proje uzmanları tarafından bilgilendirildi. Belediye Başkanı Hasan Ünver, kongre turizmiyle oldukça dikkat çeken Kapadokya Bölgesi'nde bu alanda yapılacak çalışmalara Nevşehir Belediyesi'nin de katkı sağlaması gerektiği inancıyla hareket ettiklerini söyledi.

Ünver, "Köklü kültürel uygarlıklara ana merkezlik ve beşiklik etmiş Nevşehir'in bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikler için böyle bir kültür merkezine ihtiyacı vardı. Görsel olarak da eski Nevşehir yapı mimarisini yansıtacak şekilde yapılan kültür merkezi bu alanda büyük bir ihtiyaca cevap verecek. 500 bin YTL'si Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak olan Nevşehir Kültür Merkezi'nde ayrıca kent tarihi müzesi oluşturulacak" dedi.

Kültür merkezine cam bir piramitten geçilerek girilecek ve bu alan aynı zamanda fuaye salonu olarak da kullanılacak. Merkezde Belediye Musiki Topluluğu, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Korosu, Belediye Bandosu ve Mehteran Bölüğü çalışma alanlarıyla resim ve heykel atölyeleri de oluşturulacak.

Nevşehir'in geçmişten günümüze sosyal, ekonomik ve kültürel potansiyelini ortaya koyan kent müzesinin de olacağı kültür merkezinde, ana materyal olarak yöre taşları kullanılacak. Aspendos'un bir örneği olacak merkezden aynı ayna 650 kişi yararlanabilecek.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 17:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cagdas bozkurt IP: 69.128.227.xxx Tarih : 23.08.2008 20:37:07

nevsehirde okuyan ogrenciler olarak bu tu seylere cok ihtiyac duyuyoruz yeni kultur merkezimizin cok iiyi hizmet vereceginden hic suphemiz yok tebrik ediyorumm.