7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Gazetecilerden AKP'li başkana kınama

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Asım Çapacı, yerel bir televizyonun yayınlarını haksız yere kestiği iddiasıyla, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü'yü kınadı. 

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Asım Çapacı, yaptığı açıklamada, Avanos İlçesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Körükçü'nün 1 Ağustos tarihinde ilçede gerçekleştirilen doğalgaz temel atma töreninde kendisinin yaptığı konuşmayı haber bültenlerinde yayınlamadığı gerekçesiyle Kapadokya Televizyonu'nun ilçede bulunan vericisini kapattığını iddia etti. 

Belediye Başkanı Körükçü'nün yaptığı bu hareketle basın özgürlüğünü kısıtlamaya çalıştığını ifade eden Çapacı, "Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa Körükçü kendisini ekrana çıkarmayan televizyon kanalını kapatma hakkını nereden alıyor bilinmez. Bir televizyonun yayınlarını kapatma yetkisi yalnızca Radyo Televizyon Üst Kurulu'na aittir. Belediye Başkanı bunu bile bile nasıl yayınları kapatır anlamış değiliz. Madem o açılışta kendisinin konuşmasını yayınlamayan tv kanalının yayınları kapatıyor, o halde o günkü konuşmasını sayfalarına taşımayan gazeteleri de kapatsın. Böyle bir komedi olamaz. AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Körükçü'yü tüm basın camiası olarak kınıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 11:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?