2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

İnsan Hakları Kurulu toplandı

Vatandaşların haklarını bilmeleri ve kamu kurumlarında yapılan hataların en aza indirilmesi için Vali Hasan Canpolat başkanlığında oluşturulan İnsan Hakları Kurulu, İl Özel İdare Meclis Salonu’nda toplandı.

Toplantıya Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Canpolat, kamu kurumlarının en iyi hizmeti verebilmesi için öncelikli olarak konu hakkında kamu kuruluşlarını bilgilendirilmesinin gerektiğini söyledi. Bu konuda çalışmalarının olduğunun altını çizen Vali Canpolat, "Amacımızın gerçekleşmesi için İnsan Hakları Bürosu kurduk. Bu büro, insan hakları ile ilgili her türlü çalışmayı yapacak. Vatandaşlarımızın insan hakları konusunda bilgi yetersizliğine sahip olduklarını görüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yıl daha planlı ve dikkatli bir çalışma yapmamız lazım. Daha geniş çaplı toplantılar yapmamız lazım" dedi.
İnsan hakları konusu sadece kamu kurumlarının değil, özel sektör ve sivil toplum örgütlerini de ilgilendirdiğini belirten Vali Canpolat, "Sivil toplum örgütlerinin de hak ve hukuku takip etmesi lazım. İnsan haklarını uygulamasının tamamen uygulanması söz konusu değil, ama Sivas’ı insan haklarının azami derecede uygulandığı bir kent haline getirmek istiyoruz. Bunun için de 2005 yılında yapılacak çalışmalarda daha dikkatli olmalıyız" diye konuştu.
Vali Hasan Canpolat’ın konuşmasından sonra toplantıya katılanların görüşleri dinlendi.

sivas
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?