5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

8 Mart eğlencesine deprem iptali

YOZGAT'TA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Yozgat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar günü için düzenlenen programın, eğlence bölümü Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle iptal edildi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek'in koordinatörlüğünde, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve sivil toplum örgütleri tarafından ortaklaşa organize edilen program Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonunda düzenlendi. Programa Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve eşi Neriman Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve eşi Ayşe Başer, vali yardımcıları, daire müdürleri ve eşleri ile çok sayıda kadın katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz, İslam'da kadın ve kadının rolleri konusunda katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, 1857 yılında New York'lu dokuma işçisi kadınların daha insanca bir yaşam isteyerek, eşitsizliklere ve ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadele ile başlayan süreçte 8 Mart, tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir güne dönüştüğünü belirterek, " Süreç, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 8 Mart'ın Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü olarak kabul edilmesiyle tüm dünyada kutlanan bir gün olma özelliği kazandı" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Son konuşmayı yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Elazığ'da meydana gelen depremde can ve mal kaybı olduğunu belirterek," Oradaki tüm vatandaşlarımızın acısını paylaşıyoruz. Bu nedenle ilimizde tertip edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programındaki eğlence bölümü iptal edildi. Ülkemizde her zaman kadına büyük önem verilmiştir. Son yıllarda yapılan çalışmalarla, kadınlarımız üretim yapmaya, birçok işte ben de varım demeye başlamıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından aile içi şiddeti önleme konusunda, çalışma yapan kişi ve kuruluş temsilcilerine teşekkür belgesi verildi. Programa katılan tüm kadınlara ise karanfil dağıtıldı.

YOZGAT'TA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 17:52:00
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 19:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?