5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

AKP'den referandum ziyareti

AK PARTİ'DEN REFERANDUMDA 'EVET' ZİYARETİ

Yozgat AK Parti İl Teşkilatı Yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip, yeni anayasanın getirdiği yenilikleri anlatarak, halk oylamasında 'evet' oyu kullanmaları yönünde destek istedi.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti İl ve İlçe Yönetim kurulu üyeleri sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, yeni anayasa değişikliği paketi hakkında bilgi verip, referandumda 'evet' yönünde destek istiyor. Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Hizmet İş Sendikasını ziyaret eden AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, anayasa değişikliği paketine sivil toplum örgütlerinden büyük destek gördüğünü belirterek, "Ümit ediyorum ki milletimiz geçmişte olduğu gibi bu günde değişimden yana oy kullanacaklardır. Biz burada AK Parti'nin güven oylamasını yapmayacağız. Türkiye daha demokratik bir ülke olsun mu, olmasın mı onun oylamasını yapacağız. Türkiye gerçek manada hukuk devletinin hakim olduğu bir ülke olsun mu, olmasın mı, darbeler olsun mu, olmasın mı ve çalışma hayatıyla ilgili yeni düzenlemeler olsun mu, olmasın mı konusunda bir tercih söz konusundur. Dolayısıyla toplumun tüm katmanları bu anayasa değişikliğine 'evet' diyeceklerine ben inanıyorum" dedi.

"Anayasa değişikliğiyle, ülkemizin gerçek manada, batı standartlarında, temel hak ve özgürlüklerinin anayasayla teminat alındığı bir ülke noktasında hızlı adımlarla ilerleyecektir" diyen İl Başkanı Başer, "Teşkilatlar olarak şuan belediyemizle, il genel meclis üyeleri, kadın ve gençlik kollarımızla dolaşarak, anayasa değişikliği vatandaşımıza anlatılacak ve vatandaşlarda dalga anayasaya evet diyeceklerdir. Biz milletimizi seviyoruz, partimiz için değil geleceğimiz için 'evet' diyoruz" diye konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve beraberindekilere teşekkür eden Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, "Hak-İş olarak anayasa değişikliği paketinde komisyonlarda bulunduk, bu çalışmalarda beğenmediğimiz konuları çıkardık. Biz afişlerimizi astık, Hak İş olarak 'evet' kullanacağız ve 'evet' olarak çalışacağız. Anayasa bizim için çok önemlidir" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, darbelerin karanlığından, demokrasinin aydınlığına 'evet' diyeceklerini belirterek, "Bu anayasa değişikliği işçi ve memur için çok önemli değişikliler getirmektedir. Bu anayasa değişikliği AK Partinin oylaması gibi göstererek vatandaşı yanıltıyorlar. AK Partinin oylaması değil, ülkemizin daha demokrasileşmesi, gençlerimizin daha aydınlığa kavuşması için yapılan bir oylamadır ve 'evet' diyeceğiz. Bu konuda desteklerinden dolayı Hak İş ve Hizmet İş Sendikamıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'DEN REFERANDUMDA 'EVET' ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 14:21:04
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 14:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?