5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Asfaltsız yol kalmayacak

Yozgat İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, bu yıl Köydes Projesi çerçevesinde 268 kilometrelik yolun asfalt programına alındığını söyledi.

Köylerin Altyapısını Destekleme (Köydes) Projesi'nin 2009 yılında da devam ettiğini belirten Genel Sekreter Yanık, projeyle köylerin içme suyu, yol, kanalizasyon ve sulama alanındaki alt yapılarının iyileştirilmesi hedeflendiğini dile getirdi.

Yanık, Köydes kapsamında bu yıl yüksek planlama kurulu kararı gereğince sadece yol ve içme suyu projeleri uygulanacaktır. İlk kademede 72, ikincisinde ise 196 kilometre yol asfaltlanacak. Gayemiz, yol çalışmasını 268 kilometrenin üzerine çıkarmak. İçme suyu konusunda da bir köyümüzün dışında sıkıntı yok. Bu köyümüz içinde su kaynağı araştırılmaktadır. Su kaynağı bulunduğunda bu köyümüzün de içme suyu şebekesini bağlayacağız" dedi.

İl Özel İdare kaynaklarıyla yapımı devam Muslubelen mevkiindeki bölünmüş yol çalışmasının devam ettiğini hatırlatan Yanık, Temmuz veya Ağustos ayı içerisinde yolun trafiğe açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?