5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Başarılı öğrencilere ödül

YOZGAT SABİO'DA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından bu yıl 7'incisi düzenlene Sayısal Bilimler Olimpiyatı (Sabio) sınavında dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Başer, İl Milli Eğiti Müdürü Sebahattin Gamsız, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Ergin İlköğretim Okul Müdürü Ali Acar, bu yıl 7.'sini düzenledikleri Sabio'nun geleneksel hale geldiğini belirterek, "Yarışmaya toplam bin 200 öğrenci katılmıştır. Sabio'daki amacımız, seviye belirleme sınavlarında net ortalamaları düşük olan matematik ve fen bilimlerine olan ilgiyi artırması, öğrencilerin kendi düzeylerindeki öğrenciler arasında seviyelerini görmelerini sağlamak, kendilerine güven duygusunu geliştirmek, okullarını temsil etme bilincini kazandırmak ve öğrencilerimizi bir araya getirerek Yozgat eğitimine katkı sağlamaktır. TÜBİTAK ve çeşitli kurumlar ulusal çapta yaptıkları olimpiyatların bir benzeni Yozgat'ta yaparak öğrencilerimize de böyle bir imkanı sunmaktayız" dedi. Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulunun her geçen yıl büyüyüp geliştiğini ifade eden Acar, "İnşaatı devam eden ek binasında 450 seyirci kapasiteli spor salonu, 280 kişilik konferans salonu, 550 kişilik yemekhanesi, cep sinemaları, laboratuarları, kantin ve kafeterya, fuaye alanları, ana okuluyla eğitimde yeni çalımlarla yeni yatırımlarla Yozgat'a hizmet etmeye çalışıyoruz diye konuştu.

Daha sonra konuşan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Özel Ergin İlköğretim Okulunun, eğitim konusunda çok değişik sosyal faaliyetlerinin bulunduğunu belirterek, "Sınavda dereceye giren öğrenciler, Yozgat'ın her köşesinden gelmiş başarılı olmuş öğrencilerimizdir, kendilerini, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Son konuşmayı yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sabio sınavını düzenleyen Özel Ergin İlköğretim Okulu'na teşekkür ederek, "İlimizde sayısal bilim olimpiyatları sınavının düzenlenmesi gerçekten çok önemlidir. İlimizde her geçen gün destlik sayısı artıyor. Tüm ilçelerimizde derslik açıklarını kapatmaya çalışıyor, kaynaklarımız eğitime yönlendiriyoruz. En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu nedenle her yerde nitelikli okullar yapılması konusunda çalışmalarımız var. Sabio'da başarılı olan öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi, okul müdürlerini ve ailelerini kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

YOZGAT SABİO'DA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
YOZGAT SABİO'DA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 18:13:01
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?