30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Birincilik için ter döktüler

İSTİKAL MARŞI’NI EN GÜZEL OKUYALAR SEÇİLDİ

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu, “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma” yarışması düzenledi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 74.yıldönümü dolayısıyla anma programı hazırlayan Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu, öğrenciler arasında ‘İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma’ yarışması düzenledi.

Türkçe zümresi tarafından düzenlenen yarışma üç aşamada gerçekleştirildi. Sınıf elemelerinde dereceye giren öğrenciler, ikinci turda şube elemelerine katıldı. Şubelerinde dereceye giren öğrenciler finalde dereceye girebilmek için jürinin önünde üstün bir performans sergileyerek izleyenleri duygulandırdı.

Yarışmada jüri üyeleri, beden dilini kullanma, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi, fon müziğinin uygunluğu, yarışmacının şiire kattığı yorum, heyecan kontrolü, kılık kıyafet düzeni, sahneye hakimiyet gibi değerlendirme kriterleri göz önünde bulundurularak 100 tam puan üzerinden değerlendirme yaptı.

Dereceye giren yarışmacılardan Zeynep Bolat birinci, Elif Özbek ikinci, Rüveyda Acar, üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler Okul Müdürü Ali Acar tarafından ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Ali Acar, İstiklal Marşı’nın bu kadar içten ve güzel okunmasının salondaki davetliler kadar kendisini de etkilediğini belirterek, "Öğrencilerimizi böylesine güzel İstiklal Marşımızı okudukları için ayrı ayrı kutluyorum. Mehmet Akif Ersoy, ülkemizin zor dönemlerden geçtiği, vatanımızı bölmek için işgal devletlerinin Anadolu'nun dört bir tarafında isyanlar çıkarttığı İstiklal Mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı yıllarında, ümitsiz kalan topluma yaşama ruhu vermiştir. Bizlere yeniden mutlu, bağımsız ve kalkınmış bir millet olma inancını aşılamıştır. Güçlü bir şair olduğu kadar, toplumun geleceği üzerinde derin analizler yapabilen aydın insan Mehmet Akif Ersoy, benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşımızla milletimizin gönlünde seçkin bir yer almıştır. Milli şairimize Allah'tan Rahmet diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 09:38:05
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 16:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?