5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Boğazlıyan'da park yasağı başlıyor

BOĞAZLIYAN'DA ANA CADDELERDE PARK YASAĞI BAŞLIYOR

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesinde, okulların tatile girmesiyle birlikte çarşı içerisindeki cadde ve sokaklarda park yasağı uygulaması başlayacak.

Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürü Koray Aslan, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda park yasağı uygulaması yapılacağını söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Aslan, yaz aylarında ilçe merkezinde araç yoğunluğunun artmasından dolayı trafik akışında sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Bu sıkıntıyı gidermek için ilçe merkezindeki ana caddeler ve bazı sokaklarda park yasağı uygulaması başlatılacak. İlçemizde yaz aylarında araç sayısı bir hayli artış gösteriyor. Bu artışta beraberinde trafik akışında ciddi sıkıntıları getiriyor. Özelikle çarşı içerisinde yapılan araç parkları trafiğin sağlıklı ilerleyişine engel teşkil ediyor. Ayrıca çarşı içerisindeki dükkânların önü araç parklarıyla kapandığı için esnafımız da bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Tüm bunların önüne geçebilmek için park yasağı uygulaması kaçınılmaz hale geliyor. Araçlar kısa süreli 10- 15 dakikayı geçmeyecek şekilde duraklama yapılabilecek. Kısa süreli duraklamalarda sürücülerimiz araçlarının dörtlülerini yakacaklar. Trafik ekibimiz gün boyu sürekli denetim halinde olacak. Park yasağına uymayan sürücülere park yasağını ihlal maddesi gereğince cezai işlem yapılacak. Vatandaşlarımızın park yasağına azami ölçüde özen göstereceklerine ve söz konusu park yasağının İlçemizin sağlıklı trafik akışına önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 17:12:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 17:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?