7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Bu da madımak kermesi

Yozgat'ta, Çalatlı Köyü Hüseyin ve Saffet Coşkun İlköğretim Okulu öğrencileri, okullarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kermes düzenledi. Öğrenciler, kermeste kırlardan topladıkları madımak ve evlerinden temin ettikleri yoğurt, peynir, tereyağı, yumurta ve yufka ekmelerini satışa sundu.

Abide İş Hanı'nda düzenlenen kermesin açılışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Okul Müdürü Öner Altaş, Çalatlı Köyü Hüseyin ve Saffet Coşkun İlköğretim Okulu'nun 10 köyün bağlı olduğu taşıma merkezi bir okul olduğunu belirterek, "Okulumuzda öğrencileri sosyal faaliyetlere dahil etmek amacıyla 4 yıldır Yozgat Merkezde Madımak kermesi düzenliyoruz. Burada öğrencilerimiz kırlardan topladıkları madımakları, evlerinden temin ettikleri, yoğurt, peynir, tereyağı, yumurta ve yufka ekmek getirerek, hem köy ürünlerinin tanıtımını yapıyor hem okula katkı sağlıyor" dedi.

Elde edilen gelir ile okulda fakir öğrencilerin ve okul ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Altaş, "Madımak Yozgat'ın yöresel yemeklerinden birdir. Pişirilen madımak yemeğini kermesimize katılanlara ikram ediyoruz. Kermesimiz büyük ilgi görüyor. Bu kermesimize katkı sağlayan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet burc IP: 78.168.46.xxx Tarih : 1.05.2008 13:10:28

cok begendim