7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Çadırda eğitim rezaleti bitti

Yozgat'ta okul tadilatının eğitim öğretim yılına yetiştirilememesi nedeniyle çadırda eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler, sınıflarına kavuştu.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı taşımalı sistemle eğitim veren Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu törenle hizmete açıldı.

Okulun açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık, İl Tarım Müdürü Abdullah Ertuğrul, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okulun açılışında konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu’nun eğitim dönemi başında yapılan tadilattan dolayı öğrencilerin sınıflarında ders yapamadığını söyledi. Çiçek, "Öğrencilerimizi geri bırakmamak için oluşturduğumuz geçici sınıflarda, eğitimlerini sağladık. Bu süre içerisinde de okul inşaatını alan müteahhit firma işlerini hızlandırarak, bitme süresinden önce teslimatını yaptı. Bugün öğrencilerimiz kendi sınıflarında derslerini yapmaktadır" dedi.

Devlet olarak vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Vali Çiçek, "Çamdibi köyümüzün yol, su gibi sorunlarını çözüyoruz. Yol sorunu çözülmüştür, su sorununun olduğunu öğrendim, kısa sürede o da çözüme kavuşacaktır" dedi.

Hizmete açılan okulun modern bir okul olarak hizmete girdiğine değinen Vali Çiçek, "Köydeki okuyan öğrencilerimizin de şehirdekilerle aynı hizmeti almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle okulumuza bilgisayar laboratuarı kurduk. Öğrencilerimiz burada bilgisayar derslerini alacaklar, internet konusunda da Telekom İl Müdürlüğümüz çalışmalarını sürdürüyor. Bu okulumuza internet bağlanması konusunda çalışmalarımız olacak. Okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek ve beraberindekiler okulun açılışını yaparak, sınıfları dolaştı. Vali Çiçek, daha sonra ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 20:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?