5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Çocuklar yasak dinlemiyor

ÇOCUKLAR YASAK DİNLEMİYOR

Yozgat'ta sıcaklardan bunalan çocuklar, şehir içme suyunun karşılandığı Kirazlı Göleti'nde, yasak olmasına rağmen yüzerek serinlemeye çalışıyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Yozgat'ta sıcaktan bunalan çocuklar çözümü, şehir içme suyunun karşılandığı Kirazlı göletinde yüzmede buldu. 'Gölete girmek tehlikeli ve yasak' olduğu yazılı tabelalara aldırmayan çocuklar, can simidi olarak üzerlerine bağladıkları pet şişelerle göletin orta kısımlarına kadar ilerliyor. Yaşları 12-16 arasında değişen çocuklar, çok iyi yüzme bilmediklerini belirterek, "Üzerimize pet şişeleri bağlayarak yüzüyoruz. Yozgat'ta deniz yok, havuz yok, bizde serinlemek için buraya geliyoruz. Belediye başkanından yüzme havuzu yaptırmasını istiyoruz" dedi. Ailelerinden 'Balık tutmaya gidiyoruz' diye izin aldıklarını kaydeden çocuklar, ailelerinin gölette yüzdüklerinden haberlerinin olmadığını söyledi.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, gölete girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu ifade ederek, "Zabıta ekiplerimiz ve emniyet ekipleri sürekli burada kontrol yapıyor. Ancak gözden kaçtığı anlarda çocuklar gelerek burada serinlemeye çalışıyor. Göletin su seviyesi ve yükseklikleri farklı olduğu için çocuklarımız burada boğulabilirler. Bu nedenle ailelerden çocuklarını uyarmalarını ve evden çıktıklarında nereye gittiklerini kontrol etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

ÇOCUKLAR YASAK DİNLEMİYOR
ÇOCUKLAR YASAK DİNLEMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 17:46:04
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 18:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?