5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Çöp ev şaşırttı

Yozgat´ın Çayıralan ilçesi İshaklı Mahallesi´nde yaşlı kadın ve kızının oturduğu evden yaklaşık 3 traktör çöp boşaltıldı. 

Mahalle sakinlerinin ´´evden çok kötü kokular geliyor´´ diyerek, yaptığı şikayet üzerine harekete geçen Çayıralan Belediyesi temizlik işçileri, yaşlı kadın ve kızını evden çıkartıp, evin içerisinde biriken çöpleri traktörlere yükleyerek çöplüğe taşıdı. Mahalle muhtarı ve emniyet mensuplarıyla birlikte evde yapılan aramada kağıt içerisine sarılıp evin duvarındaki oyuklara saklanmış yaklaşık 3 bin YTL para bulundu. Bulunan para tutanakla emniyet görevlilerine teslim edildi. 

71 yaşındaki Gülbahar Akbel´in yürüyemediği, 47 yaşındaki kızı Mesudiye Akbel´in de zihinsel engelli olduğu belirtildi. 

Çayıralan Belediye Başkanı Yusuf Coşan, yaptığı açıklamada, yaşlı kadın ve kızının yaşlılık maaşı almalarına karşın, kızın dilencilik yaptığının tespit edildiğini söyledi. Coşan, ´´evde kalanların her ikisinin de farklı engelleri bulunması nedeniyle temizlik yapılmadığı gibi kız sokaktan bulduğu her şeyi eve getirmiş. Çöple dolu evin içerisine girmek bile mümkün değildi´´ dedi. 

Coşan, yaşlı kadın ve kızının önce rehabilitasyon merkezine götürülüp tedavilerinin yaptırılacağını, bu arada oturdukları evin yıkılıp, yerine sağlıklı bir evin yapılacağını da kaydetti.
Yozgat Gazetesi
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 13:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?