5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Doğalgaz çalışmaları başlıyor

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, doğalgaz şehir içi dağıtım şebeke çalışmalarının Mayıs ayı itibariyle başlayacağını belirterek, en geç Eylül-Ekim ayları içerisinde şehre doğalgaz verileceğini söyledi.

Yozgat'ta doğalgaz alacak ilçe ve belde belediye başkanları ve doğalgaz dağıtım ihalesini alan Çorumgaz A.Ş. yetkilileriyle birlikte bir toplantı yapan Belediye Başkanı Başer, yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Başer, Yozgat'ta çalışma yapmak için Sürmeligaz isminde yeni bir şirket kurduklarını hatırlatarak, "Şirketimizin belediyelere verilecek yüzde 10'luk hissenin dağıtım oranıyla ilgili toplantı yapıyoruz. Doğalgaz ekonomik olmasının yanı sıra, temizlik açısından da çok önemli. İlimizde hava kirliği oranı büyük bir oranda düşeceği gibi vatandaşlarımızda daha rahat bir ortama kavuşacaklar. Bu yıl Nisan veya Mayıs ayının ilk 15 günü içerisinde belirleyeceğimiz günle birlikte doğalgazın temelini atıp çalışmalara başlanacak" dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Çorumgaz ve Sürmeligaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı, Mayıs ayı itibariyle kaynak töreniyle şehir içi şebeke çalışmalarına start vereceklerini ifade etti. Ahlatçı, "Bilindiği üzere 30 Haziran 2005 tarihinde Yozgat, Sorgun, Çiçekdağı ve Yerköy ihaleleri yapıldı. Bu ihaleyi Çorum Elektrik ve Doğalgaz Ticaret Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) kazandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan lisans alındı. Mayıs ayı itibariyle altın kaynak töreniyle doğalgazı başlatıp Ekim ayı itibariyle en kısa zamanda Yozgat'a doğalgazı vereceğiz. Belediye başkanlarından yardımcı olmalarını diliyorum. Yozgat'ta harita çalışmalarına başladık" dedi.

Doğalgaz'ın diğer yakıtlara göre daha ekonomik ve daha temiz olduğunu vurgulayan Ahlatçı, "Doğalgaz kullanan insanlar daha rahat ortama kavuşacaklardır. Doğalgaz ile birlikte belediyelerin temizlik işleri de azalacaktır. Kül olmadığı için temizlik işleri azalacak. Ayrıca şehir daha temiz bir havaya kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu.
Yozgat Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yerköy Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, Çiçekdağ Belediye Başkanı Cahit İşler, Köseli Belde Belediye Başkanı Veli Çakır, Saray Belediye Başkanı Kazım Kılıçarslan, Çorumgaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ve Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman katıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 16:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.104.184.xxx Tarih : 3.03.2006 22:50:41
dogalgaz çalışmalarının baslayacak olamsı guzel ama sehrın bır an önce buna motıve olması ve bu konuda bılınclendırılmesı gerekır.insanların bu konuda belediyeye yardımcı olması ve yeni kurulacak universiteyle birlikte yeni binaların yapılıp öğrencilere verilmesi gerekir.