5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Dolu tarım arazilerini vurdu

YOZGAT'TA DOLU DÜŞTÜ, EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ

Yozgat'ın merkeze bağlı Tekkeyenicesi köyüne dolu düştü, ekili alanların tamamı zarar gördü.

Yozgat'ın Tekkeyenicesi köyünde bugün saat 16.00 sıralarında başlayan şiddetli yağmurla düşen dolu yaklaşık 12 bin dekar hububat ekili alan ile bağ, bahçe, nohut ve mercimek ekili alanlara büyük zarar verdi.

Köyde dolu düşen arazide incelemelerde bulunan Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, hububat ekili alanlarda büyük oranda zarar olduğunu belirterek, "Dolu olgunlaşmak üzere olan başakları tamamen çırpmış ver kırmış. Ayrıca nohut ve mercimek ekili alanlarda büyük oranda zarar görmüştür. Düşen

dolu çiftçilerimizin umut bağladığı hububatı tamamen bitirmiştir. Devletten çiftçimize yardım yapmasını bekliyoruz" dedi.

Tekkeyenicesi Köy Muhtarı Şahin Akyürek, şiddetli yağmur ve dolunun ardından gelen selin köyde de zarara neden olduğunu belirterek, "Köy yolları, su ve kanalizasyon şebekesi tamamen zarar gördü. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi. Köy halkının geçimini tarımdan sağladığını ifade eden Muhtar Akyürek, "Köyümüzde yaklaşık 12 bin dekar hububat ekili alanın tamamı yağan doludan zarar gördü. Yine hububatın dışında nohut ve mercimek ekili alanlarımız da büyük zarar görmüştür. Köy halkının bankaya

ve tarım kredi kooperatiflerine borcu var. Devletin bu borçlara bir kolaylık ve çiftçimize yardım sağlamasını istiyoruz" diye konuştu.

Çiftçilerden İhsan Ercan, sertifikalı tohum alıp ekim yaptıklarını belirterek, "Ektiğimiz alanların tamamı zarar gördü, bu yıl geçti. Gelecek yıl için tarlalarımızı nasıl ekeceğiz, onu düşünüyoruz. Bu nedenle devletten tohumluk yardımı yapmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA DOLU DÜŞTÜ, EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ
YOZGAT'TA DOLU DÜŞTÜ, EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ
YOZGAT'TA DOLU DÜŞTÜ, EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ
YOZGAT'TA DOLU DÜŞTÜ, EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 13:52:03
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 14:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?