6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Domuz gribi için maske stoğu!

Yozgat Valisi Amir Çiçek, şehir halkında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kene hakkındaki bilincin geliştiğini belirterek, bu bilincin aynı şekilde domuz gribine karşı da oluşturulması gerektiğini söyledi.

Vali Amir Çiçek, Yozgat halkının 3 yıl önce KKKA hastalığına sebep olan keneyle ilgili mücadelede bir sıkıntı yaşadığını belirterek, "O dönem halkımız bir panik içerisindeydi. Çünkü bilinçli değildi. Başta İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumlarımız vatandaşa eğitim verdi. Halkı bilinçlendirdi. 'Benim kenem bana bir şey yapmaz' anlayışı ortadan kalkıyor. İlaçlamalar yapıldı, ancak bunlardan en önemlisi insanlarımızın bilinçlendirilmesidir" dedi.

Keneyle yaşamayı öğrendiklerini belirten Vali Çiçek, şu ifadeleri kullandı:
"Kene var, ama keneyle yaşamayı öğreniyoruz. Vatandaşımız kenenin vücuda geldiğinde nasıl müdahale edebileceğini öğrendiği için korunabiliyor. Artık araziye giden vatandaş kendini kontrol ediyor. Keneye karşı sprey kullanılıyor. Pantolon paçasını çorabın içine koyuyor, akşam eve geldiğinde kendi vücudunu ve yakınlarının vücudunu kontrol ediyor. Halkımızın bilinçlenmeyi ve duyarlılığı domuz gribi içinde göstermesini istiyoruz. Kene konusunda olduğu gibi tüm kurumlarımız domuz gribi konusunda da eğitim çalışmaları yaparak halkı bilinçlendirecektir. İlimize 50 bin adet cerrahi maske, bin adet FFP3 maske ve koruyucu elbise temin edildi. Hastaneler, sağlık grup başkanlıklarımız bu elbiseleri gerektiğinde kullanacak. Vatandaşlarımıza broşür dağıtılacak. İnşallah domuz virüsü gibi tehlikelerle karşılaşmayız"

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 10:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?