5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Ekmekte büyük rekabet

SORGUN'DA EKMEK FIRINLARININ REKABETİ VATANDAŞA YARADI

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde 60 kuruşa satılan ekmek, fırınların rekabete girmesi nedeniyle 50 kuruşa düşürüldü.

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde bulunan bazı fırınların satışlarını arttırmak için fiyatlarını 60 kuruştan 50 kuruşa çekmesi üzerine diğer fırıncılarda 50 kuruşa çekmek zorunda kaldı. Fırıncılar bu rekabeti vatandaşların Ramazan ayında daha ucuz ekmek almasını sağladı.

25 Yıldır fırında ekmek üreten Murat Orhan, Sorgun 'da çok fazla fırın olduğunu belirterek, rekabet olması normal olduğunu söyledi. Orhan, " Şu an Sorgun'da çok fazla fırın var. Hepsi de kazanamıyor. Para kazanamayanda müşteri kazanabilmek için ekmek fiyatını aşağı çekiyor. Fakat yaptığı bütün satışlar zararına olduğunu sonra dan fark ediyor. Şu an unun torbası 48 lira. Bir torba undan 270 tane ekmek çıkıyor. Un, işçilik, tuz, maya derken maliyetini kurtarmıyor. Buna rağmen rekabete girmek zorundayız. Girmezsek müşteri sende neden 60 kuruş da ondan 50 kuruş deyip 50 kuruş olan yerden alıyor" dedi.

Fırından iftar için ekmek alan Rıdvan Ermiş, ucuza ekmek aldığı memnun olduğunu belirterek, "Halk olarak fazla ekmek tüketiyoruz. Ben tahmin ediyorum ki dünyada ki en pahalı ekmek de bizim ülkemizdedir. Bence devlet bu kadar çok ekmeğin tüketildiği ülkede, fırıncıların kendi arasındaki rekabetten dolayı ucuzlamasını beklemeyerek. Her öğün yediğimiz ekmeğin fiyatının düşürülmesi konusunda bir şeyler yapmalılar" diye konuştu.

SORGUN'DA EKMEK FIRINLARININ REKABETİ VATANDAŞA YARADI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:38:02
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 18:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?