5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

En çevreci okullara ödül

YOZGAT'TA EN ÇEVRECİ OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen en çevreci okul ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ödüllendirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen ödül törenine Yozgat Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı etkileşim içinde bulundukları fiziki, sosyal, biyolojik, kültürel ve ekonomik ortam olarak tarif edilebileceğini belirterek, "Çevre tüm insanların ortak kullanım alanıdır. Bu neden herkes yaşadığı çevreyi en iyi şekilde korumalı, çevresini temiz tutmalıdır" dedi.

Ayyıldız, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlendiğini ve bu yarışmaya katılarak dereceye giren öğrencilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken, en çevreci okulların ödülünü veren Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye olarak, ilköğretim okulu öğrencilerin çevre konusunda bilinçlendirmek, ve temizlik alışkanlığını kazandırmak amacıyla Yozgat ilköğretim okulları arası çevreci okul yarışması düzenlediklerini belirterek, yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren okul, öğretmen ve öğrencilerin ödüllerini verdiklerini söyledi.

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada En Çevreci Okul yarışmasında Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu birinci, Toki İlköğretim Okulu ikinci, Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

YOZGAT'TA EN ÇEVRECİ OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
YOZGAT'TA EN ÇEVRECİ OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 18:22:00
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 18:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?