6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Güreşçiler er meydanına iniyor

YOZGAT'TA 1. SÜRMELİ ER MEYDANI YAĞLI GÜREŞLERİ BAŞLIYOR

Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Sürmeli Er Meydanı Yağlı Güreşleri müsabakasının yarın başlayacağı belirtildi.

Yarın Yozgat Şehir Stadyumu yan sahada başlayacak olan yağlı güreşlerle ilgili Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kentpark Sosyal Tesisleri'nden bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ferhat Erdem, Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil, Yozgatlı güreşçi Ramazan Yarar'ın da katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Belediyesi organizasyonunda 1. Sürmeli Er Meydanı Yağlı Güreşleri düzenlendiğini belirterek, "Yozgat, Hasabekli Mahmut Pehlivan, Nasuh Akar, Celal Atik, Nemci Gençalp, Ramazan Yarar gibi çok değerli güreşçiler yetiştirmiştir. Bu nedenle ilimizde ata sporumuzun gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Yağlı güreşin ilimizde düzenlenmesine katkı sağlayan güreşçimiz Ramazan Yarar'a ve personeliyle yanımızda olan Gençlik Spor İl Müdürümüz ile Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil ve tüm güreşçilere teşekkür ediyorum. Cumartesi günü başlayacak yağlı güreşlere tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Mehmet Yeşil ise, Yozgat'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "İnşallah Yozgat halkına çok güzel bir yağlı güreş müsabakası izleteceğiz. Tüm Yozgatlıları güreşleri izlemeye davet ediyorum" dedi.

Ramazan Yarar da, güreş müsabakasının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu yıl ilki düzenlenecek olan yağlı güreşlerin bundan sonraki yıllarda da devam etmesini diliyoruz. Yozgat'a yaklaşık 400 güreşçi gelerek müsabakalara katılacak. Tüm vatandaşlarımızı güreş müsabakalarını izlemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA 1. SÜRMELİ ER MEYDANI YAĞLI GÜREŞLERİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 17:25:02
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 18:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?