6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Lisede mezuniyet heyecanı

Yozgat'ta 2005-2006 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Otelcilik ve Turizm Anadolu Meslek Lisesi bu yıl ilk mezunlarını veriyor.

Yozgat Otelcilik ve Turizm Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Aydın Ercan, Yozgat'ta bir ilk olarak açılan lisenin 4 yıllık süreyi tamamladığını ve bu yıl 100 öğrenci mezun edeceğini söyledi.

22 Nisan itibariyle okulda 10-11 ve 12 sınıfları tatile girdiğini belirten Aydın Ercan, "Okulumuzdan mezun olan öğrenciler için iş bulmada bir sıkın yoktur. Şuan mezun olan öğrencilerimizden çalışmak isteyenlerin tamamı, Antalya bölgesinde daha önce staj gördüğü otellerde 22 Nisan itibariyle çalışmaya başlayabilecekler. Bazı öğrencilerimiz de üniversiteye hazırlanmakta, üniversite sınavından sonra onlarda işbaşı yapacaklar" dedi.

Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin en az 10 yıl iş sıkıntısı çekmeden rahatlıkla otellerde iş bulabileceklerini ifade eden Ercan, "Okulumuzda eğitim süresince yiyecek, içecek hizmetleri ile konaklama alanında öğrencilere bilgiler verilmektedir. Bu hizmet alanlarında kendi içerisinde mutfak, resepsiyon, servis ve kat hizmetlerine ayrılmaktadır. Otellerden okulumuza büyük bir talep gelmektedir. Otellerin insan kaynakları müdürleri okulumuza gelerek öğrencilerimize iş teklifinde bulunmaktalar, bizde öğrencilerimize rehberlik ederek onları yönlendirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı kendi alanlarında yüksekokula devam etmek istiyor. Yüksekokula devam ettikleri süre içerisinde de yine otellerde staj yapacaklar, yine iş bulmada bir sorun yaşamayacaklardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 11:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?