7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Mehmetçiğe davullu-zurnalı uğurlama

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ve Askerlik Şube Başkanlığı, 1988/2 tertip asker adaylarına Asker Uğurlama töreni düzenledi.

Yozgat Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Asker Uğurlama Törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Önder Ürevil, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, asker yakınları ve 1988/2 tertip asker adayları katıldı.

Mehmetçikler adına bir konuşma yapan Dağlıca baskınında şehit düşen Lokman Eker'in amcasının oğlu Volkan Eker, "Her birimiz vatan borcumuzu öderken vatan yolunda canlarımızı sev seve feda edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Önder Ürevil, Türk Milletinin canından çok sevdiği evladını davul-zurna ile askere gönderdiğini, böyle bir durumun dünyanın hiçbir yerinde yaşanmadığını söyledi.

Ürevil, Türk milletinin evlatlarından dahi önemli değerlerinin bulunduğunu belirterek, "Bizler için evlatlarımızdan bile önemli değerler ve vazgeçilmezler vardır. Bunların başında ise Türk vatanı, Cumhuriyet ve bağımsızlığını sembolü şanlı Türk Bayrağı gelmektedir. Biz millet olarak vatanımızda gözü olanın gözünü oyar, bayrağımıza uzanan eli kırar atarız. Şunu tüm dünya bilmeli ki, ya şanlı Türk Bayrağı altında özgürce yaşarız, yada altında kefensiz yatarız" dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesildi. Kurban kanları asker adaylarının alınlarına birer damla sürüldükten sonra kına yakma töreni gerçekleşti. Tören Sorgun Belediyesi Mehter Takımının konseriyle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 12:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?