5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Milli Eğitim Müdürü veda etti

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Osman Nuri Gülay, mesai arkadaşlarına veda etti.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Gülay, 2 yıldır kendi memleketi olan Yozgat'ta Milli Eğitim Müdürlüğü yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Yozgat eğitim başarı seviyesinin daha üst seviyelere çıkarılması için tüm arkadaşlarımla birlikte çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. İki yıl içerisinde ÖSS'de 8, OKS'de ise eğitim seviyemizi 10 basamak yükselttik. Görevim süresi içerisinde Valimiz Sayın Gökhan Sözer, Belediye Başkanımız Yusuf Başer, sivil toplum örgüt başkanlarından büyük destek görüm. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. 

Görev süresi içerisinde Yozgat'ta 4 olan Anadolu Lisesi sayısını 9'a, 1 olan Anadolu Öğretmen Lisesi sayısını ise 3'e çıkardıklarını ifade eden Gülay, "1 Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, 1 Bilim Sanat Merkezi, kız öğrencilerimiz yatacak yer bulamazken, bugün itibariyle 580 öğrencimize yatıracak yurt kapasitesi sağladık. 250 köylerden gelip eğitim görecek erkek öğrencilerimiz için yurt yaptık. Bizden önceki dönemde Anadolu Lisesi'nde 380 civarında öğrenci okurken bu kontenjan bin 300'lere çıkmıştır. Bu rakam önümüzdeki yıllarda il başarısını önemli ölçüde etkileyecektir. Daha önceki yıllarda okul öncesi eğitim yüzde 6 iken bugün bu rakam yüzde 16'ya çıkmıştır. İnşallah Yozgat eğitimi bundan sonrada ölçüde yükselir. Görevim süresince bana destek olan tüm mesai arkadaşlarıma, ilçe milli eğitim müdürlerimize, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?