5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Öğrencilerin tehlikeli yolculuğu

SARIKAYA'DA ÖĞRENCİLERİN TEHLİKELİ OKUL YOLCUĞU

Yozgat Sarıkaya ilçesindeki Sarıkaya Çok Programlı Lisesi (ÇPL) öğrencileri, ilçeye uzak olan okullarına gitmek için traktör römorklarına asılarak tehlikeli yolculuk yapıyor.

Sarıkaya Çok Programlı Lisesi öğrencileri okullarının ilçeye uzak olmasından dolayı, gidiş gelişlerde alternatif olarak tehlikeli yolculukları tercih etmek zorunda kalıyor. Çocuklarının, özellikle kış mevsiminde zor şartlar altında okula gidip geldiklerini ifade eden veliler ise, çocukların okula gitmek için 4 kilometrelik mesafeyi yürümek zorunda kalmalarından yakınıyor.

Yolların sürekli çamur olmasından dolayı saatinde okula yetişemediklerini belirten öğrenciler, "İlçenin en yüksek tepesine kurulan okulumuzun düzenli servisi olmadığı için derslerimiz sürekli aksıyor. Okulumuza düzenli bir servis istiyoruz" dedi.

Çıkılması güç bir tepeye kurulan okulun, ilçeye mesafesinin dört kilometre olduğunu ifade eden öğrenciler, "Bu yollarda yürümekle komando olduk. Bazı gün oluyor çamurdan dolayı öğle saatlerinde okula gidiyoruz. Servis aracı okula 1 kilometre uzakta bizi indiriyor, yaya gitmek zorunda kalıyoruz. Bazen de oluyor ki, tepeleri aşıyoruz. Yollarımız çok fazla çamur oluyor. Yetkililerin gelip görmesini istiyoruz" diyerek yakındı.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ise, yakın zamanda o bölgede kanalizasyon çalışmasından yaptıklarını ve yağışların başlamasından dolayı da kumlama çalışmasını yapamadıklarını belirterek, öğrencilerin servis ihtiyacı varsa minibüsçüler kooperatifiyle görüşerek sorunu çözeceğini söyledi.

SARIKAYA'DA ÖĞRENCİLERİN TEHLİKELİ OKUL YOLCUĞU
SARIKAYA'DA ÖĞRENCİLERİN TEHLİKELİ OKUL YOLCUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 17:12:05
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 17:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa tastan IP: 88.225.159.xxx Tarih : 24.12.2010 13:12:09

valllaha rezilllik ya boyle bir sey olmaz çamur diz boyu acız yetkillere sesleniyorum !   okulu tasıyın( bor)