5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Okuyup yazmanın yaşı yok

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan okuma yazma kurslarına 114 kişini devam ettiğini söyledi. Yozgat Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, okuma yazma kampanyası çerçevesinde 2001 yılından bu güne kadar Yozgat’ta 129 okuma yazma kursu açıldığını ve bu kurslarda 897 kişinin okuma yazma öğrendiğini kaydetti.

Yozgat il genelinde okuma yazma oranının yüzde 93 olduğunu belirten Gülay, "Okuma yazma bilmeyen kişiler için okuma yazma kursu veriyoruz. Şu anda Yozgat Halk Eğitim Merkezi’nde 52, il genelinde de 114 kişi okuma yazma kurslarına devam etmektedir. Okuma yazması olmayıp da öğrenmek isteyen vatandaşımız için bizler kurs açmaya hazırız. Bu tür kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız en yakın halk eğitim merkezi ya da okula müracaat ederlerse, biz onlara kurs açarız" dedi.

Diğer taraftan okuma yazma kurslarına katılan kursiyerler, okuma yazmayı en çok gurbette yaşayan çocuklarına mektup yazmak için öğrenmek istediklerini belirterek, "Okumayı öğrenmeden mutlaka birilerine ihtiyaç duyuyorsunuz. Hastanede işinizi tek başınıza yapamıyorsunuz. Duraklarda hangi otobüse bineceğinizi birilerine sormak zorunda kalıyorsunuz. Bundan sonra işlerimizi kendimiz yapabileceğiz ve istediğimiz yere gideceğiz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 23:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?