5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Pazarcı esnafı eylem yaptı

Yozgat'ta Salı günleri kurulan halk pazarının, yol çalışmaları nedeniyle başka yere taşınmasına pazarcı esnafı tepki göstererek eylem yaptı.

Yozgat merkezden geçmekte olan E-88 Karayolu üzerinde alt geçit çalışmaları başlaması nedeniyle Salı günleri kurulan halk pazarı, alternatif yol olarak kullanılmaya başlandı. Son pazarını geçtiğimiz Salı günü kuran pazarcı esnafları Yozgat Belediyesi'nin göstermiş olduğu Bağ-Kur il müdürlüğü arkasında bulunan alana ve Şeyhosman Mahallesi'nde bulunan semt pazarına gitmek istemedikleri için eylem yaptı. Akşam saat 21.00 sırlarında araçlarının kornalarını çalarak şehir içinde tur atan pazarcı esnafı daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Belediyenin şehir içerisinde bulunan marketleri koruduğu için kendilerine şehir merkezine uzak alanları Pazar yeri olarak gösterdiklerini iddia eden pazarcı esnafı, şehir merkezinde bir yer gösterilmediği müddetçe Pazar açmayacaklarını söyledi. Domatesi, patlıcanı kendilerinin 200 bin liraya sattıklarını, marketlerde ise 750 bin liraya satıldığını belirten pazarcı esnafı, "Bizi şehir dışına atarak halkı marketlere yönlendiriyorlar. Bize Belediye Başkanı şehir merkezinden söz vermişti. Bugün sözünü tutmuyor. Belediye Başkanı'nı market sahipleri yönlendiriyor" diye konuştu.

Emniyet görevlilerine kavga çıkarmadan sabaha kadar Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemi yapacaklarını ifade eden esnaf, sorunlarının bir an önce çözümlenmesini isterken, belediye başkanını sloganlarla istifaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 02:23:22
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 13:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?