5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Piknikçilere yangın uyarısı!

PİKNİK YAPANLARA TEMİZLİK VE YANGIN UYARISI

Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların pikniğe çıktığını belirterek, piknikte yakılan ateşlere dikkat edilmesi gerektiğini ve piknik dönüşünde mutlaka ateşin söndürülmesi gerektiğini bildirdi.

Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, Türkiye'nin ilk milli parkı olan Çamlık Milli Parkı'nın Yozgat'ın gözbebeği olduğunu belirterek, "Bahar ayı ile birlikte halkımız piknik yapmak için Çamlık Milli Parkına akın etmektedir. Piknik yapan vatandaşlarımızdan isteğimiz, piknik yaparken temiz bir ortam bulmak için, piknik yaptıkları mekanı temiz bıraksınlar. Yangın riski olan bir bölgemizdir, bu nedenle yakılan ateşlere çok dikkat edilmesi, iş bittikten sonra söndürülmelerini, ateş yakma yerleri dışında ateş yakmamalarını istiyoruz" dedi.

Vatandaşların daha rahat ortamlarda piknik yapmalarını istediklerini dile getiren Ayyıldız, "Kış aylarında tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Pikniğe çıkan insan sayısına göre masaların az olduğunu gözlemledik. Bu nedenle yeni piknik masaları yaparak, pakın muhtelif yerlerine yerleştirdik. Bu masalarımızı halkımıza emanet ediyoruz, temiz kullanmalarını arzu ediyoruz. Çamlık Milli Parkımızda sularımız akmıyor, tuvaletlerimiz çalışmaktadır. Temizliği bakımı görevlilerimiz tarafından yapılmaktadır" diye konuştu.

Pikniğe çıkan vatandaşlara kene uyarısında da bulunan Ayyıldız, "Doğal ortamda olduğu için, kene konusunda vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Milli Parkımızda henüz bir kene vakası yaşanmamıştır. Ancak, olma ihtimaline karşı eve dönüldüğünde vatandaşlarımız vücudunu kontrol etsinler" dedi.

PİKNİK YAPANLARA TEMİZLİK VE YANGIN UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 16:40:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?