5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Sarıkaya kaplıcaları şifa dağıtıyor

SARIKAYA KAPLICALARI 3 BİN YILDIR ŞİFA DAĞITIYOR

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki kaplıcalar, 3 bin yıldır şifa dağıtıyor.

Romatizma ağrıları ve cilt hastalıkları başta olmak üzere, eklem kireçlenmeleri, bel fıtığı ve buna bağlı siyatik ağrılar, ağrılı kadın hastalıkları, spastik ağrıları, karaciğer ve safra kesesi taşları, nevrit- sinir ucu iltihabı hastalıklarına da iyi geldiği bildirilen kaplıcalar, Türkiye'nin değişik yörelerinden gelenlerin yanı sıra yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor.

Roma dönemine ait hamam kalıntılarının bulunduğu Sarıkaya Kaplıcaları'ndaki şifalı sulardan istifade edenlerin oranı yaz aylarında 2-3 katına yükseliyor. Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'nde faaliyet gösteren Sarıkaya Kaplıca İşletmecisi Murat Doğan, kaplıca sezonunun açıldığını belirterek, Okulların tatil olması ve yaz aylarında gurbetçilerin gelmeye başlamasıyla birlikte talepleri karşılamakta güçlük çektiklerini söyledi. Özellikle yaz aylarında gurbetçilerin deniz yerine şifalı suları tercih etmelerinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Doğan, "Bilinen 12 çeşit hastalığa şifa olan bu sular, bilinen tarihi itibariyle 3 bin yıldır şifa dağıtıyor. Ayrıca olimpik yüzme havuzlarımız, Türk hamamı, jakuzi, sauna, vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Sarıkaya kaplıcaları, yalnız Yozgat değil, çevre illere de hitap etmektedir. Kayseri ve Sivas başta olmak üzere Çorum, Tokat gibi çere illerimizden de vatandaşlarımız kaplıca sularından yararlanmaktadırlar" diye konuştu

Eklem kireçlemesi bulunan Hatice Şahin, Sarıkaya'daki suların şifalı olduğunu duyduklarını belirterek, "Ankara'da bir çok kaplıcaya gittim ancak bir şifa bulamadım. Daha önce buraya gelen komşularımızın tavsiyesi üzerine buraya geldik. İnşallah buradan şifa bulacağız" dedi.

Yozgat Merkez'den gelen Abdullah Yılmaz'da, arkadaşlarıyla birlikte 19 Mayıs tatilini değerlendirmek için Sarıkaya'ya geldiklerini ifade ederek, "Yüzme havuzu, savuna ve jakuziden faydalandık, herkese tavsiye ederiz" şeklinde konuştu.

SARIKAYA KAPLICALARI 3 BİN YILDIR ŞİFA DAĞITIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 13:03:03
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 13:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?