6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sarıkaya'da trafik rahatlayacak

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe Belediyesi, ilçeyi güzel bir görünüme kavuşturmak ve trafik akışını daha rahat bir hale getirmek için cadde ve sokaklarda genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Sarıkaya İlçe Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, kaplıca turizminin merkezi olma yolunda ilerleyen Sarıkaya'yı daha temiz, düzenli ve güzel bir görünüme kavuşturmak için çalıştıklarını belirterek, "Özellikle Baran Caddesi ve Nevzat Şener Bulvarı üzerindeki iş yerlerinin dış görünümü iyi değil, buradaki iş yerlerinin dış cephelerini boyatıp binların tamir gedilerek güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayacağız. Ayrıca esnafımızdan temizlik konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini, çöpleri poşetleyerek, çöp konteynırına atmalarını istiyoruz" dedi.

İlçe merkezinde kaldırımları gelişi güzel işgal eden esnafa uyarıda bulunan Erbir, "Esnaflarımız kaldırımları işgal ediyor, sattıkları malları kaldırımda sergiliyor. Kaldırımlar yaya yoludur dükkandaki ürünlerinizi sergileyeceğiniz alan değildir. Bundan sonra esnaflarımız kaldırımları işgal edemeyecek" dedi.

Bazı caddelerin dar olmasından dolayı trafik sıkışıklığı yaşandığını ifade eden Erbir, "Bu caddelerimizde genişletme çalışması yapmaktayız. Yollarımız 22 metre genişliğine çıkartacağız. Yaya kaldırımlarını yenileyerek, ilçemizi modern bir görüntüye kavuşturmak istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğini beklemekteyiz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 18:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?