5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Servis olmadığı için okula gidemiyor

SERVİS OLMADIĞI İÇİN OKULA GİDEMİYOR

Şanlıurfa'dan gelerek Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde tavuk çiftliğinde çalışmaya başlayan ailenin 8 yaşındaki çocuğu, servis olmadığı için okula gidemiyor.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir tavuk çiftliğinde çalışan ailenin çocuğu olan İsmail Demir (8), yaşadıkları yerin belediye mücavir alanında olması ve taşıma kapsamında bulunmaması nedeniyle okul servisine alınmıyor.

Okulu bırakmak zorunda kalan İsmail Demir, devlet yetkililerinden yardım istedi. Ana caddeye çıkabilmek için yarım saat yürümesi gereken çocuk, yağışlı havalarda çok büyük zorluklar çektiğini belirterek, "Okulu çok seviyorum ve okumak istiyorum ancak ana caddeye çıkmak için yarım saat yürüyorum. Burada da okula beni götürecek aracı bekliyorum. Bu şekilde çok zorlanıyorum" dedi.

Baba Mehmet Demir, İsmail dışında 3 çocuğunun bulunduğunu belirterek, "Çocuklarıma iyi bir gelecek vermek istiyorum ancak maddi imkansızlıklardan dolayı çocuğumu okula dahi gönderemiyorum" diye konuştu.

Ailesinin geçimini sağlamak için tavuk çiftliğinde asgari ücretle çalıştığını ifade eden Mehmet Demir, "Evimiz Köprücek köyüne çok yakın bir yerde, oğlumun okuduğu Şehit Metin Arslan İlköğretim Okulu'na çok uzak. Oğlumun ilköğretim okuluna devam edebilmesi, okuması, vatanına, milletine faydalı bir vatandaş olabilmesini istiyoruz. Ancak okul çok uzak olduğu için gönderemiyoruz. Yağmurlar başladı, kış mevsimi yaklaşıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz. Ben çocuğumun

okumasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

SERVİS OLMADIĞI İÇİN OKULA GİDEMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 15:24:05
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 13:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?