6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Sorgun'da domates hasadı başladı

SORGUN'DA DOMATES HASADI BAŞLADI

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kurulan serada jeotermal enerji ile ısıtılarak üretilen domatesler toplanmaya başlandı.

Domates toplanma çalışmalarını yerinden takip eden Yozgat Valisi Amir Çiçek, jeotermal enerji kullanılarak Yozgat'ta seracılığı yaygınlaştırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Vali Çiçek, "Geçtiğimiz ağustos ayında Sorgun ilçesinde kurulan serada verim alınmaya başladı. Bu Yozgat için güzel bir örnektir. Bu sera, seracılık konusunda yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza bir örnek teşkil etmektedir. Daha önceki yıllarda Yozgat'ta sırık domatesin yetiştirilemeyeceği ve seracılığın yapılmasının güç olacağı kanısı bu sera ile yıkılmıştır. Sera işletmecileri verimden oldukça memnun olduğunu belirtmektedirler" dedi.

Sorgun Seracılık ortaklarından Lütfi Altan, ağustos ayında açılan serada ürün hasadının başladığını belirterek, "Bugüne kadar 35 ton ürün toplayıp satışını gerçekleştirdik. Şu anda içeride 100 ton civarında bir mahsulümüz var. Domatesler olgunlaştıkça onları da toplayıp satışını yapıyoruz. Hasadımızı aralık ayı sonunda bitirip tekrar fideleme yapacağız" dedi.

Aralık ayında yapılacak fide çalışmasında 11 ay ürün veren aşılı domates fidelerinin kullanılacağını ifade eden Altan, "Seramızda sıcak su problemleri vardı, onları çözmeye çalışıyoruz. Onu çözdükten sonra aşılı fideler dikeceğiz. 11 ay sürekli ürün alacağız. Ürettiğimiz ürünleri ise yurtiçine süreceğimiz gibi yurtdışına da ihraç edeceğiz" şeklinde konuştu.

SORGUN'DA DOMATES HASADI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 17:34:01
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 18:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?