6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Teşvik paketine sert tepki!

Yozgat'ta bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik paketinde Yozgat'ın 4. bölgede yer alması gerekirken 3. bölgede bulunmasına tepki gösterdi.

Yozgat Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya tüm sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları, esnaf, organize sanayi bölgesinde çalışan işçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonda açılan pankartlarla duruma tepki gösterilirken, tüm sivil toplum örgütü temsilcileri tek tek konuşarak teşvik paketinde Yozgat'ın 4. bölgede yer alması gerekirken 3. bölgede bulunmasını eleştirdi.

Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Başkanı Selehattin Şenliler, teşvikten sadece kurumların yararlanacağını belirterek, "Gelir vergisi kapsamında olan işadamları ve diğer esnaf bu teşvikten yararlanamıyor. Bu nedenle çok sayıda naylon şirketler ortaya çıkacaktır" iddiasında bulundu.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık ise, teşvik paketini hazırlayan bürokratların bu gruplandırmayı neye göre yaptığını bir türlü anlayamadığını söyledi. Özışık, "Ekonomik kalkınmışlıkta Yozgat 64'üncü sırada, Kayseri 19'uncu sıradadır. Ancak Yozgat ile Kayseri aynı bölge içerisinde yer alıyor. Yatırım yapmak isteyen bir işadamı Kayseri'yi mi seçer, yoksa Yozgat'ı mı? Tabii Kayseri'yi seçecektir" diye konuştu.

Yozgat'ın bölgesel teşvik içerisinde ürettiği ürünlerle ilgili teşvikin uygulanamadığını da dile getiren Özışık, "Bölgemizde gıda sektörü geliştirilmek isteniyor ancak, 'Tahıl ürünleri hariç' deniliyor. Yozgat'ta tahılın dışında başka bir üretim yapılmıyor. Mobilyacılık sektörünün gelişmesi isteniyor. Mobilyacılık Kayseri'de gelişmiş, teşvik Kayseri'ye verilmiştir. Teşviğin Yozgat'a hiçbir faydası olmamıştır, aksine zararı olmuştur. Organize sanayi bölgesinde bulunan işadamları, işlerini 4. bölgeye kaydıracaklardır. Bu teşvik paketiyle Yozgat, Kayseri'nin ilçesi haline getirilmek istenmiştir. Yozgat, Kayseri'nin ilçesi olmayacak. Biz Yozgat'ın 4. bölgeye alınması konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Gerekirse tüm Yozgatlılar olarak Ankara'ya yürüyeceğiz. Başbakanlığa, Meclis'e gidip derdimizi anlatacağız. Yozgat'ın 4. bölgede yer almasının yanında, ayrıca tarım ve hayvancılık, termal turizm alanında da teşvik beklenmektedir" şeklinde konuştu.

AK Parti Yozgat milletvekillerine de tepki gösteren Özışık, paket hazırlanırken AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ ile görüştüğünü ve endişelerini ilettiğini de kaydetti. Özışık, Bozdağ'ın kendisine telefonla döneceğini söylediğini ve hala dönmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 12:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?